MrMC Media Center: како да се користи Kodi на Apple TV 4

og

🎯ЗАШТИТА и победи ДОБРА АМАЗОН! Придружете се на каналот OfferTech Telegram!

MrMC Media Center го пренесе Коди на Apple TV 4. MrMC Media Center: како да се користи Kodi на Apple TV 4

Дали сакате да го користите Kodi на Apple TV 4? Обидете се со MrMC Media Center

MrMC Media Center: еве ја новата апликација која го носи Kodi на Apple TV 4

Купивте еден Епл ТВ 4? Еве програма што не може да се пропушти на вашиот уред. Денес зборувам со вас МРМЦ Медиа Центар, фантастичен софтвер кој ви овозможува да користете и инсталирајте го Kodi на Apple TV 4 да стримувате сè што сакате, но не само.

Наспроти минатото, всушност, повеќе не е потребно да се чека ailејлбрејк да се искористи максимумот од Епл ТВ 4 како поставено горното поле: благодарение на програмата MrMC Media Center, всушност, Коди пристигнува на Apple TV 4 и ви овозможува да го трансформирате вашиот Apple TV во комплетен и моќен медиумски центар за да заминете во дневната соба.

Меѓу многуте програми што се достапни за Apple TV, според тоа, не можете да успеете да инсталирате MrMC Media Center, одличен Медиа Центар роден од пристаништето на Kodi на ТВОС. Очигледно, ако сте достапни на tvOS App Store, можете редовно да ја купувате и инсталирате програмата MrMC Media Center за да го користите Kodi на вашиот Apple TV; спротивно на минатото, нема да ви треба Jailbreak.

Но, да видиме како работи овој центар за медиуми на MrMC и како се однесува MrMC Media Center.

Како прво, добро е да се истакне дека, колку и да е слично, MrMC не е вистинска замена за Kodi, бидејќи за да го одобрат на App Store, авторите мораа да избришат некои функции, вклучително и употреба на додатоци и додатоци прилагодени од корисниците. Ова оди до ограничете ја програмата многу, главно затоа што обичните додатоци и додатоци се силна точка на Kodi, но сигурен сум дека веднаш штом Jailbreak за Apple TV, MrMC Media Center ќе биде достапен со функциите што требаше да ги отстранат програмерите во верзијата достапна на Apple Store.

mrmc-for-Apple-TV-1

Во секој случај, откако ќе го добиете преземени и инсталирани MrMC Media Center од продавницата за оперативни системи Apple TV (цена 5,99 €), користењето ќе биде навистина лесно и многу непосредно.

Програмскиот интерфејс го користи класичен кожата Kodi е во моментот не е можно да се избере алтернатива, но инвеститорот вети дека во следните ажурирања ќе се вметне можност за промена на кожи. Како чиста, јасна и едноставна за навигација (идентична со онаа на Kodi), стандардната кожа за жал нема никаква врска со графиката и минимализмот на новиот tvOS.

Користењето на MrMC Media Center е многу лесно: пред сè, ќе мора да го поставиме италијанскиот јазик, а потоа, во неколку чекори, ќе можеме да ги искористиме сите можности на програмата.

Willе ги имаме следниве опции: Слики, видеа, музика и систем. Само за да дадам пример, преку видео функцијата можеме репродукција на кој било вид на датотека за медиуми со користење на далечинско споделување на компјутер, Mac, NAS, UPnP / DLNA сервер и многу повеќе.

Очигледно, функцијата SMB не недостасува, што ви овозможува да репродуцирате која било видео содржина што е физички лоцирана на нашиот Windows PC или Mac преку MrMC Media Center на Apple TV.

Друга интересна карактеристика: исто така натаму МРМЦ, како во Коди, можеме да избереме еден стругалка да ги скенираме нашите видеа и да се опоравиме преку мрежни бази на податоци, i метаподатоци со корици и текстури исто така на италијански јазик.

Што се однесува до перформансите и перформансите, мора да се каже дека MrMC Media Center работи многу добро: програмата успеа непречено репродуцирајте ги најчестите аудио и видео кодекси, вклучувајќи MP4, AVI, MKV, MOV, WMV, FLV, M4V и други.

За жал апликацијата не поддржува декодирање на ДВД поради ограничувања наметнати од Apple за одобрување во продавницата со апликации.

Со резолуција до 1080p, нема проблем со репродукција на видео, дури и ако се обидеме брз напред; со видеа во 4К, наместо тоа, има светкави рамковни загуби (сепак, проблемот е поврзан со хардверот бидејќи Apple TV 4 не поддржува 4K).

Меѓу другите интересни одлики за известување, посочувам дека поддршка за преводи со употреба на Отвори преводи.

Сепак, многу интересен е фактот дека во МРМЦ наоѓаме поддршка за Клиент ISR, вклучително и додаток што го бараат корисниците, што е PVR IPTV едноставен клиент, тоа ви овозможува да гледате ТВ канали во живо. Да бидеме јасни, на овој начин можете да го искористите вашиот MrMC Media Center да гледате телевизија во живо, бесплатно и со навистина интересен квалитет.

Да ја искористиме целата предност на MrMC Media Center да го гледам телевизија во живо, прочитајте ги овие наши статии за Коди, совршено важи и на Епл ТВ 4 (освен, се разбира, за упатства каде што мора да се инсталираат дополнителни додатоци):

MrMC Медиа Центар | Заклучоци

Како што можеби претпоставите, без сенка на сомнеж се соочуваме a одлична програма што ви овозможува да го трансформирате Apple TV 4 во целосен, моќен и богат со одличен медиумски центар. Покрај тоа, MrMC Media Center ни овозможува бесплатно да гледаме стриминг телевизија на Apple TV 4, функција што секако ја ценат сопствениците на овој уред.

Во моментот, MrMC Media Center е единствената програма што ви дозволува репродукција на медиумски датотеки од кој било вид на Apple TV без притоа да се прибегне кон Jailbreak (што можеби никогаш нема да пристигне на Apple TV 4).

Настрана од графичкиот интерфејс, кој може да се подобри за да биде повеќе во согласност со графиките и менијата на Apple TV 4, оваа програма изгледа навистина совршена.

MrMC Media Center ви овозможува да гледате филмови, ТВ-емисии и видеа од кој било вид на Apple TV 4, дури и ако овие видеа се физички лоцирани на друго место. Тој е компатибилен со сите повеќе или помалку популарни видео-датотеки и формати. Тој нуди поддршка за преводи (што не е мал подвиг), поддржува MySQL база на податоци и целосно ја поддржува IPTV. Накратко, тоа е навистина комплетна и моќна апликација, која мора да биде присутна на сите ваши Apple TV 4. Што чекате да ја преземете?

Ако сакате да ја испробате оваа апликација, едноставно отворете ја продавницата Apple од вашиот Apple TV, побарајте ја апликацијата МРМЦ и продолжи да купува за 5,99 €. Пробајте го, вреди.

Улица

🔔Дали ви треба помош или помош? Пишете ни на нашиот канал Телеграм >>> ТУКА!

📱Дали барате паметни телефони со попуст? Купете ги по најдобра цена натаму >>> Амазон!

– Зачувај со Понуда Техника на Телеграма: најдете го понуди за најдобра технологија!

– Ако сте гладни за вести, следете го YourLifeПоднесена на Google News: кликнете на вездата за да не додадете во вашите омилени!

САКАТЕ АМАЗОН МУЗИК СЕ БЕСПЛАТНО БЕСПЛАТНО? Пронајдете КАКО!