MWC 2020 беше откажан поради стравувањата од Коронавирус

MWC 2020 dibatalkan karena ketakutan Coronavirus

ГСМА, организатор на мобилниот светски конгрес (MWC) го објави откажувањето на годинешниот настан во услови на зголемена закана од Коронавирус. Ова е најголемата изложба за мобилни телефони во светот и треба да се одржи во Барселона само неколку недели од сега.

Во изјавата, претседателот на Здружението на ГСМ Johnон Хофман рече: „Со набудување на безбедно и здраво опкружување во Барселона и земјата домаќин во овој момент, ГСМА го откажа MWC Барселона 2020 поради глобалната загриженост во врска со појава на коронавирус, проблеми со патувањето и други околности, што го оневозможува ГСМА да го одржи настанот. . Домаќинот на Градскиот домаќин ја почитува и ја разбира оваа одлука. ГСМА и Градските партии домаќини ќе продолжат да работат во дует и да се поддржуваат едни со други за MWC Барселона 2021 и идните изданија. Нашите симпатии денес се со оние кои се погодени во Кина и низ целиот свет. “

Соопштението се случи откако неколку брендови се повлекоа од настанот заради стравувањата на Коронавирус. Имињата вклучуваат biggies како Nokia, LG, ZTE, Amazon, Facebook, Sony, AT&T, Cisco, Vivo, Ericson, Nvidia, Intel и Sprint. Месечните подготовки од оваа и остатокот од компанијата поминаа на југ заради овој ненадеен избувнување. Аналитичарите велат дека економскиот неуспех е 492 милиони евра и изгуби околу 14.100 работни места со скратено работно време.

ПРОЧИТАЈТЕ ДА: Samsung Galaxy Z Flip со флексибилен стаклен екран станува официјален

Коронавирусот предизвика повеќе од 1111 смртни случаи и надмина 42.000 случаи на инфекција досега. Се шири во 25 земји.