Netflix Italia истражуваше за испуштената даночна пријава

Netflix Italia истражуваше за испуштената даночна пријава

🎯ЗАШТИТА и победи ДОБРА АМАЗОН! Придружете се на каналот OfferTech Telegram!

Нетфликс под истрага во Италија за испуштена даночна пријава. Нетфликс не плаќа даноци и завршува под истрага во Италија

Netflix ја испушти даночната пријава

Ажурирање

Според она што го објавиле главните италијански весници, Нетфликс во Италија го испитува обвинителот во Милано за испуштена даночна пријава.

Истрагите се во ПРОГРЕС и во моментот немаме официјални изјави од Нетфликс, но ајде да се обидеме да разјасниме што се случило.

Зошто е истражен „Нетфликс“ во Италија?

Накратко, основно прашање е дека Нетфликс собира милиони евра, но се чини дека избега од мрежа на даночникот. Нетфликс нема персонал, ниту канцеларии во Италија, но користи мрежна инфраструктура преку кои ги прави видео содржини од странство достапни на италијанскиот пазар – Европската канцеларија се наоѓа во Холандија.

Да работи и да расте, исто така, во Италија, Netflix ги компензира интернет провајдерите кои ги прават своите мрежи достапни за да донесат таква содржина за нашата земја, но очигледно не плаќаат даноци кај нас за дејноста што ја извршува. И, со оглед на прометот на познатата услуга за стриминг, исто така, кај нас, овие се секако важни бројки.

Сето ова, според истражителите, го создава стабилна окултна организација на материјалот тоа би го отстапило патот го обвини Нетфликс за не објавување колку заработува во Италија.

Обвинителот би сакал демонстрираат дека Нетфликс има „материјално трајно деловно работење“ заснована не толку на канцеларии како на техничка инфраструктура од суштинско значење за нејзиниот бизнис. Во пракса, употребата на сервери и национални јазли лоцирани во Милано и Рим е всушност карактеристична за неговата активност во областа и да се потврди нејзиното „присуство“.

Која е скриената окултна организација на материјалите?

Со стабилна организација на скриени материјали, законодавството ја дефинира ситуацијата под којашто компанија која живее во странство има фиксно место за работа во Италија со помош на која ја извршува целата или дел од својата деловна активност.

Истражителите вклучиле сет на кабли, оптички влакна, компјутери и сервери без кои Нетфликс не можел да ја дистрибуира содржината на својата платформа во Италија.

СЕ два главни италијански јазли мрежите се наоѓаат во Милан тоа е на Рим, инфраструктурата се протега на целата национална територија.

Изјавите на Нетфликс за ова прашање

Засега, Нетфликс не објави официјални изјави за тековните истраги. Се прецизира дека нема извршен во моментов истражено.

Токму затоа што Нетфликс нема референт во Италија, истрагата е против непозната.

Ние ќе ја ажурираме статијата што е можно поскоро.

🔔Дали ви треба помош или помош? Пишете ни на нашиот канал Телеграм >>> ТУКА!

📱Дали барате паметни телефони со попуст? Купете ги по најдобра цена натаму >>> Амазон!

– Зачувај со Понуда Техника на Телеграма: најдете го понуди за најдобра технологија!

– Ако сте гладни за вести, следете го YourLifeПоднесена на Google News: кликнете на вездата за да не додадете во вашите омилени!

САКАТЕ АМАЗОН МУЗИК СЕ БЕСПЛАТНО БЕСПЛАТНО? Пронајдете КАКО!