Niche Spotlight – најкраткото патување до Земјата

Niche Spotlight - најкраткото патување до Земјата

Ова е центарот на вниманието групните. Во оваа колумна, редовно воведуваме нови игри на нашите навивачи, затоа ве молиме оставете повратни информации и известете дали има игри што сакаме да ги покриеме!

Денес е во центарот на вниманието Најкраткото патување до Земјата, roguelite истражување на вселената од Interactive Fate и Iceberg Interactive кои неодамна го напуштија раниот пристап.

Започнете со опасно патување низ галаксијата во целосно прилагодлив и модуларен вселенски брод. Управувајте со вашиот бродски систем и неговата екипа за да го осигурате вашиот опстанок во ладен и суров свет. Вклучете се во тактички битки против непријателските пирати, разбојници и вонземјани, и со битки од брод до брод и со зголемени операции. Трејлерот за лансирање можете да го видите погоре.

Најкраткото патување до Земјата достапен на Виндоус компјутер преку Steam и GOG за 19,99 $.

Еве преглед на играта:


Од авторот „Teleglitch: Die More Edition“ доаѓа најкраткото патување до Земјата, симулаторот за вселенски летала roguelike кој има истражување, управување со брод, донесување одлуки што влијаат на играта и тактички битки во реално време.

Истражете детален и смртоносен универзум
Започнете опасно патување низ процедурално создаден универзум и истражете го големиот вселенски сектор кој ползи со егзотични форми на живот. Вклучете се во тактички битки спакувани со акција против непријателски бродови, забави што се зголемуваат и интердимензионални чудовишта.

Совладајте ја уметноста на опстанокот со прилагодување на вашиот брод со модуларни компоненти и објекти. Изберете од најразлични летала и управувајте со животот на вашиот брод – од екипаж, миленичиња и беспилотни летала до модули бродови и оружје. Обликувајте го вашето патување низ стотици настани со повеќе избори, прикажувајќи уникатни илустрации рачно подготвени.

Најкраткото патување на Земјата има немилосрдна пердематија, но можете да ги отклучите придобивките за да ги зголемите вашите шанси за преживување во следниот круг.

Главна карактеристика

  • Совладајте ја уметноста на опстанок во неистражен простор!
  • Истражете го процедурално создаден универзум, полн со содржина
  • Соберете ресурси, занаети модули и надградба на вашиот брод
  • Епска тактичка битка во реално време
  • Битка на бродот, во која има непријателски натрапници, беспилотни летала и миленичиња кои се бореа напорно
  • 500+ бродски модули, разни оружја и нуклеарни бродови
  • 30+ уникатно оружје на екипажот
  • 50+ видови на екипаж, беспилотни летала и борбено милениче
  • Стотици случајни настани со уникатни илустрации и резултати
  • Секој брод започнува со мачка

Ако сте развивач и сакате вашата игра да биде прикажана на групното внимание, ве молиме контактирајте со нас!