Nintendo оствари приход од 1 милијарда долари од мобилните телефони до сега

Nintendo Telah Menghasilkan $ 1 Miliar Dalam Penghasilan Dari Ponsel Sampai Saat Ini

Најдолго време, Нинтендо одби да го направи скокот на мобилните телефони. Компанијата има свои причини, но се чини дека лета далеку од пазарот и се повеќе развивачи почнуваат да ги третираат мобилните телефони како сериозна платформа за игри. Оттогаш компанијата направи измени и се чини дека се исплатеше.

Според најновите бројки од сензор кула (што не е официјално, патем), се чини дека одлуката на Нинтендо да започне со развој на платени мобилни игри е огромна. Во извештајот се тврди дека до денес компанијата генерирала 1 милијарда американски долари од игри на iOS и Android уреди.

Исто така, се чини дека најпрофитабилната игра на компанијата до сега е Fire Emblem Heroes, која претставува најголем дел од приходите од една милијарда американски долари. Следно е преминување на животни: Campеб камп, по што следи Драглија Изгубена на третото место. Интересно е што не постои титула Нинтендо Марио што има многу голем приход, барем во споредба со трите натпревари.

Стратегијата на Nintendo за мобилен во голема мерка е за усвојување на модел за бесплатна игра, каде што игрите обично се бесплатни за преземање, но заедно со набавки во апликација за да се отвори дополнителна содржина. Се надеваме дека компанијата ќе продолжи да издава нови наслови на мобилни телефони во иднина, со оглед на тоа колку е корисно докажано.

Објавено на. Прочитајте повеќе за ,, и. Извор: сензорна моќ