Nintendo ќе го смени Префрлениот купен од овој датум од нов модел

Nintendo akan mengubah Switch dibeli dari tanggal ini oleh model baru

Како што знаете, Nintendo Switch Lite не е единствениот нов модел на Switch кој ќе пристигне оваа година и, за неколку недели, можно е да се најде во конзолна верзија со подобра батерија. За жал, ова може да заврши во разочарување за оние кои го купуваат стариот модел без да знаат дека е достапен нов. За среќа, Нинтендо започна да работи на подобрување на оваа состојба.

Како што објавија некои специјални медиуми во „Нинтендо“, корисник на црвенило го контактирал „Нинтендо“ за да види дали може да го смени прекинувачот.Тој го купил денот на лансирање за еден од новите модели. Како што можете да замислите, Нинтендо го одби ова барање, но не го стори тоа без да извести дека може да ја смени конзолата доколку се купи по 17 јули 2019 година.

Гледајќи го овој пост, другите членови на заедницата на Нинтендо на редит решија да го сторат истото, а некои дури и го започнаа процесот на размена. Таму откриле дека Нинтендо не се грижи за ништо друго освен промена на единицата, па затоа морале да бидат одговорни за трошоците за испорака или осигурување на конзола. Затоа, сметаме дека е разумна цена да се плати имајќи предвид дека ви е дадена можност да добиете конзола со некои подобрувања.

Вреди да се спомене дека, досега, оваа промоција ја потврди само Нинтендо од Америка. Како такво, ова може да биде ексклузивна промоција за Соединетите држави и може да не важи за другите региони. Willе знаеме и ќе ве известиме кога ќе дознаеме повеќе за тоа.

Ако не знаете, новиот модел Nintendo Switch, познат како HAC-001 (-01) – беше потврден во средината на јули. Ова е конзола со подобра изведба на батеријата, покрај тоа што има неколку промени на екранот. Ако се прашувате, најдобриот начин да откриете дали е една од новите конзоли е преку кутија, која има дизајн каде доминира црвено.

Сега кога ја знаете оваа големина, кажете ни, дали некогаш сте замислиле дека Нинтендо би направил такво нешто? Известете ги во коментарите.

Следете го овој линк за да видите други вести поврзани со Nintendo Switch.