Nintendo Switch ќе ја прифати играта SNES и нејзината команда за симболи

itu Nintendo Switch akan menerima game SNES dan perintah lambangnya 1

Nintendo Switch на Интернет ќе ја прослави првата година од својот живот на 19 септември, а за да го прослави, Кјото го искористи Нинтендо Директен да го објави тоа 20 класични игри Супер Нинтендо систем за забава – подобро познат како SNES – ќе слета на услуга денес (5 септември во Мексико).

Секако Мора да бидете клиент на платформа да пристапите до каталогот на титулите, ако не, тогаш нема друг начин да уживате во него. Меѓу игрите што се вклучени се издвојуваат Легендата на Зелда: Линк до минатото, Ф-нула, Супер Марио Карт и Супер Марио Светотмеѓу другите. Следниот список се очекува да продолжи да расте неколку месеци.

 • Брат глуми
 • Devаволски сртот
 • &О и Мек 2: Изгубени во тропските места
 • Земјата на соништата на Кирби 3
 • Fвезда од лисици
 • Супер Е.Д.Ф. Одбранбени сили на Земјата
 • Супер Марио Карт
 • Супер Марио свет 2: островот Јоши
 • Супер Пујо Пујо 2
 • Супер тенис
 • Здив на оган
 • Ф-нула
 • Курс за соништа на Кирби
 • Пилотингс
 • Трка за трки FX
 • Духови на Супер Гулс
 • Супер Марио Светот
 • Супер метроид
 • Супер фудбал
 • Легендата на Зелда: Линк до минатото

Покрај тоа, компанијата ќе продава emblematic команди од SNES за хибридни конзоли, иста што неодамна излегоа на виделина во ФКЦ (Федерална комисија за комуникации).

За среќа, контролите се прилагодуваат на модерната ера и сега навистина безжичен; Може да се полни преку USB кабел (вклучен во полето). Сепак, Нинтендо не нуди детали за неговата автономија. Willе биде достапен овој месец до 29,99 $ / евра. Исто така, тој ќе биде компатибилен со Switch Lite

Nintendo Switch ќе ја прифати играта SNES и командниот симбол 2