Noiz Busted со седиште во EBiz за Rs 5000 Crore MLM измама; Дуплирани од 17 лаки

EBiz berbasis Noida Busted untuk Rs 5000 Crore MLM Fraud; Digandakan 17 Orang Lakh

еБиз, повеќеслојна маркетинг компанија е обвинета за измама на 17 лаки луѓе преку многу шеми за циркулација на пари од повеќе од 5.000 фунти. Неговиот д-р, Паван Малхан и неговиот син Хитик Малхан беа уапсени во овој случај. Беше затворен и седиштето на компанијата, кое е во Ноида.

Ебиз со седиште во Ноиз, измами 17 лаки луѓе;  Замрзнати средства од 389 фунти

Економските прекршувања на Кибербабад велат, „Компанија за циркулација на пари е основана во 2001 година со Секретарот на компанијата (ROC) во Delу Делхи. Управниот директор е Паван Малхан. Неговата сопруга Анита Малхан е директор, а неговиот син, Хитик Малхан, управува со работите во компанијата. Компанијата има околу 17 лаки претставници како членови и износот на мамење за песни е повеќе од РС. 5000 круни. “

Акцијата беше донесена откако еден Мохамед Шарок регистрираше случај на измама против управувањето со еБиз. Три одвоени случаи беа нарачани против еБиз на разни полициски станици во Сајберабад и истрагите се во тек.

Полицијата регистрираше неодамнешен случај на измама против управувањето со еБиз, за ​​поплака од Мохамед Шароук. Без оглед на жалбата, против компанијата се поднесени три други случаи на различни полициски станици во Сајберабад и истрагите се во тек.

Компанија за циркулација на пари со околу 17 члена, е основана во 2001 година во Ноида. Паван Малхан е д-р додека неговата сопруга Анита Малхан е директор, а неговиот син Хитик Малхан се грижи за деловните активности.

Полицијата рече, „Компанијата обично цели кон младите луѓе. Првично, член се приклучи на шемата со плаќање РС 16.821 да стане членка. После ова, членот добива комисија од 4 проценти ако ги донесе другите на форумот. “

Според полицијата, измамата во еБиз е најактивна во Хајдерабад, Бенгалуру, Ченаи, ammаму и Кашмир, Делхи, Утар Прадеш, Махараштра, Карнатака, Тамил Наду и Гоа.


НОВО