Nokia објави календар за ажурирање за Android 10

Nokia merilis kalender pembaruan Android 10

Денес Google го официјализира дека новата верзија на Android ќе биде официјално повикана Андроид 10, така што нема да видиме повеќе имиња на десерти во следното ажурирање на оперативниот систем на компанијата. Во исто време, Nokia започна со Android 10 поздравувајќи инфографија и објаснува кои телефони ќе ја добијат оваа верзија и кога сакаат.

Збогум за десерт! Андроид ги менува дизајнот, типографијата и името на верзијата

Нема што да се ажурира како Nokia

Веќе споменавме дека Нокиа е компанија која има најсовремени уреди за најновите верзии на Android од целиот свој каталог (не вклучувајќи го и Гугл), а финската компанија официјално соопшти дека 17 од нејзините телефони сега ќе бидат ажурирани на Андроид 10

Ажурирањето ќе биде како што следува:

Последниот квартал од оваа година (октомври до декември 2019 година)

 • Нокиа 7.1
 • Нокиа 8.1
 • Nokia 9 PureView

Првиот квартал 2020 година (јануари до март)

На почетокот на кварталот:

 • Нокиа 6.1
 • Нокиа 6.1 Плус
 • Нокиа 7 Плус

Во средината на четвртина:

 • Нокиа 2.2
 • Нокиа 3.1 Плус
 • Нокиа 3.2
 • Nokia 4.2

На крајот на кварталот:

 • Нокиа 1 Плус
 • Нокиа 5.1 Плус
 • Нокиа 8 Сироко

Втор квартал 2020 година (април до јуни)

 • Нокиа 2.1
 • Нокиа 3.1
 • Нокиа 5.1
 • Нокиа 1

Нокиа соопшти дека списокот може да се зголеми во наредните недели, покрај тоа што периодот на обновување може да варира во зависност од земјата и операторот, така што првото ажурирање беше уредот кој беше објавен.

Nokia го издава ажурирањето на календарот Андроид 10 1

Влегувањето Nokia го објави календарот за ажурирање на Android 10, кој за прв пат беше објавен во една од трите.