Nokia Mobile го користи изгледот на LG за своите мобилни телефони

Nokia Mobile menggunakan tampilan LG untuk ponselnya 1

Nokia Mobile го користи изгледот на LG за своите мобилни телефони 1

Nokia Mobile го користи дисплејот LG за мобилни телефони 2

Мобилните телефони на LG можеби не се популарни во последно време, но дисплејот произведен од оваа компанија во моментов е најдобар во индустријата за мобилни телефони. Се чини, Nokia Mobile добива дисплеј за паметни телефони од LG според Нокиа повторно, доверлив извор за сите работи Nokia. Екранот можеби не е најповолен, но квалитетот е подобар од многу други на пазарот. Една од најсилните точки на паметниот телефон на Nokia е користениот екран, а имањето LG како снабдувач е веројатно одлично. Но, тоа е моментот кога имам проблеми со мојот паметен телефон Нокиа. И Nokia 7 Plus и Nokia 7.2 имаат проблеми со скршени или запалени пиксели. Еве го проблемот 7 Плус. Исто така, единицата што ја добив имаше проблем со олеофобичниот слој што беше отстранет во еден дел од екранот (но тоа е уште еден проблем). Белите точки се мртви пиксели.

Проверете како изгледа мојата Nokia 7.2 сега. Ова не е карактеристика.

Значи, драго ми е што Nokia Mobile користи екран со добар квалитет, но контролите треба да бидат подобри. Дали имате ист проблем? Ако споделите, споделете фотографии во коментари.

MichaelsoftSirFaceFone тост за совети 😉