Nokia Mobile користи АИ и автоматизација во нивните системи на снабдувачки синџири

Nokia Mobile menggunakan AI dan otomatisasi dalam sistem rantai pasokan mereka 1

Nokia Mobile користи АИ и автоматизација во нивните системи на снабдувачки синџири 1

Nokia Mobile користи АИ и автоматизација во нивните системи на снабдувачки синџири 2

Претходно Nokia имаше еден од најдобрите логистички системи во мобилната индустрија, а одговорното лице беше еден од основачите на Nokia Mobile, Jeanан-Франсоа Барил. Не е изненадувачки, Нокиа Мобиле објави дека логистиката е целосно извршена во облакот и помогна АИ. SupplyChainDigital прави добро интервју со Ноха Самара која е главен клиент за логистика на Нокиа Мобиле. Ова интервју ги објаснува сите чекори преземени за подобрување на логистиката на малите почетни компании. Nokia Mobile, кој беше воведен од HMD Global, започна добар, бидејќи логото на Nokia е сè уште силна и добро позната, но финансиската состојба на мал старт не може да се спореди со претходниот Оддел за услуги и услуги на Nokia кој ги имаше сите потребни ресурси. Предизвик за постигнување на исто ниво на функционалност во логистиката за Nokia Mobile, но модерната технологија и прилагодливоста од малите стартапи го решаваат.

Nokia Mobile користи софтверски решенија за да постигне крајност до крај, што им овозможува да донесат правилни одлуки во целиот индустриски процес што ги прави телефоните на Nokia да доаѓаат од дизајнерскиот одбор во рацете на клиентите. Тие користат ERP или систем на планирање на ресурси на компанијата за развој на регионални и глобални табла што го прават процесот видлив за внатрешните партнери. Тие исто така развиваат системи на синџирот на снабдување за дистрибутерите и трговците на мало со цел да можат да извршат нарачка, обработка, следење на испорака и наплата.

Nokia Mobile исто така започна да ги користи вештачките интелигенции и автоматизацијата во нивните модели на работа со синџирот на снабдување. Тие моментално користат АИ во контролната табла, известување за клиенти, планирање на СКУ, планирање на испорака и планирање за алокација на снабдување. Nokia Mobile Јас исто така работи многу на умешност што помага побрзо да се дистрибуираат производи на пазарот преку нивните партнери како Agility, DHL и DB Schenker.

Nokia Mobile користи АИ и автоматизација во нивните системи на снабдувачки синџири 3

Nokia Mobile покажува дека не мора да бидете големи за да бидете добри или пргави како голема компанија, но голема компанија го испраќа својот уред побрзо на пазарот и има ресурси да го развива побрзо, што е нешто што на Nokia Mobile сè уште му недостасува. Сонувам за ден кога луѓето ќе можат да купат нов Nokia уред една недела по објавувањето на сите поголеми пазари или можат да купат или дури и да најдат нови додатоци на Nokia во продавниците. Ова покажува дека генијалноста на мал почетник бара моќ на пари, многу пари. Или, можеби сè уште очекуваме дека Nokia Mobile е Nokia што некогаш ја знаевме и ја сакавме. Сепак, пофалби за Nokia Mobile за заживување на марката Нокиа.

Ви благодариме MichaelsoftSirFaceFone за совет, или совет