Nokia Photos Leaking 7.2 откривајќи три поставки на кружни фотоапарати, HMD Global ќе лансира неколку мобилни телефони на IFA 2019

Nokia 7.2 Leaked Live Photo Reveals Circular Triple Camera Setup, HMD Global to Launch Multiple Phones at IFA 2019

HMD Global се очекува да лансира неколку нови паметни телефони на IFA 2019 во Берлин. Ова ќе биде прв настап на компанијата на IFA. Постојат гласини кои кружат дека компанијата ќе ги објави Nokia 6.2 и Nokia 7.2 на својот IFA настан за 2019 година, одвоено од другите телефони. И Nokia 6.2 и Nokia 7.2 се очекува да имаат слични дизајни и скоро исти спецификации. Новата директна фотографија на Nokia 7.2 изгледа дека открива некои дополнителни детали за претстојниот мобилен телефон.

Минатата недела, откриен случај го покажа дизајнот на тркалезна камера на задниот дел на Nokia 7.2. Новата директна фотографија на Nokia 7.2 е видена преку Интернет од страна на Nokiamob, која речиси го потврдува дизајнот на кружната камера, која се состои од три поставки на фотоапаратот на Nokia 7.2.

Нокиа 7.2, наводно, била прикажана на брифинг-сесијата пред да започне лансирањето од страна на ХМД Глобал. Раководителот за комуникација за групата Зеис, исто така, објавил фотографија на Nokia 7.2, на која се прикажани поставките за задната камера на телефонот. Се сметаше дека твитот е избришан од тогаш, но снимките од твитот сега се наоѓаат на Интернет.

Фотографиите за директно откривање потврдуваат претходен извештај во кој се вели дека Nokia 7.2 ќе има дизајн на тркалезна камера со три задни камери. Се очекува Nokia 7.2 да има сензор од главна камера од 48 мегапиксели, заедно со сензор за широк агол и сензор за длабочина. Протечената фотографија исто така покажува дека Nokia 7.2 ќе доаѓа со сензор за отпечатоци, поставен на задниот дел.

Во претходните извештаи се вели дека Nokia 7.2 ќе има целосен HD + 6.3-инчен екран со поддршка за HDR 10. Телефонот се очекува да биде објавен на настанот за лансирање на IFA 2019 HMD Global на 5 септември.

Во меѓувреме, ХМД Глобал потврди дека ќе се лансира нов телефон на Нокиа на IFA 2019, преку видео закачувач. Огласот е објавен на официјалната адреса на компанијата Твитер. Видеото не открива ништо за претстојниот Nokia мобилен телефон и ги прикажува само постарите модели на Nokia. Сепак, закачувачот потврди дека компанијата планира да објави неколку мобилни телефони на Nokia на настанот.