Nvidia го откажа планот на MWC 2020, и покрај спонзорирањето на настанот

Nvidia membatalkan rencana MWC 2020, meskipun mensponsori acara tersebut
што се случи? Nvidia одлучи да не испраќа вработени на Mobile World Congress оваа година, наведувајќи ги загриженоста за опасностите од меѓународното патување за време на појава на коронавирус. Иако тие не се првата компанија која ги откажа своите планови за патување, како главни партнери на MWC тие жртвуваат повеќе од повеќето.

„Со оглед на ризиците на јавното здравство околу коронавирусот, обезбедувањето на безбедноста на соработниците, партнерите и клиентите е голема загриженост. Со нетрпение очекуваме да ја споделиме нашата работа на АИ, 5G и vRAN со индустријата. Regretалиме што не присуствувавме, но веруваме дека ова е вистинската одлука. “

Nvidia не е позната по своите мобилни производи, но тие имаат голем интерес за графички процесор поддржани од АИ кои овозможуваат мобилно препознавање на гласот, оптимизација на фотоапаратот и многу повеќе. Дури и кога оваа услуга се обезбедува на уредот, обуката и дизајнирањето на нервните мрежи сè уште се вршат на сервери со препознатлив хардвер Nvidia.

Nvidia има десет сесии и тркалезни маси што се фокусираат на ВИ планирани за MWC оваа година. Тие исто така дизајнираат некаков вид Центар за иновации на АИ Еџ се врти околу AI, 5G и компјутерско работ. Nvidia сè уште не разјасни дали овие настани сè уште траат, но без присутните вработени во Nvidia, настаните нема да бидат од корист за компанијата.

Повеќето учесници во MWC не изразија голема загриженост за коронавирусот, со тоа што Qualcomm, Lenovo, Motorola, Xiaomi, Vivo и Honor ги потврдија своите планови да присуствуваат на настанот, пренесува The Verge.

ЗТЕ го откажа нивното присуство, а потоа се премисли. LG и Ericsson се двете главни повлекувања, освен Nvidia.

Мобилниот светски конгрес ќе започне на 24 февруари во Барселона, а ќе биде сведок на најавата и демонстрацијата на новите предводници на паметните телефони и уредите од 5G.