NVIDIA, наводно, подготвува GeForce GTX 1660 Супер графичка картичка

NVIDIA Dilaporkan Mempersiapkan Kartu Grafis GeForce GTX 1660 Super

AMD несомнено направи бранови на пазарот на процесорот со својата постава Ryzen, но истото не може да се каже за присуството на брендот на GPU пазарот. Тоа, рече, лансирањето на GPU Navi се чини дека го потресе бродот NVIDIA, последниот пријавен да работи на GeForce GTX 1660 Super.

ОГЛАС

Според некои извештаи, наводната варијанта на Super GeForce GTX 1660 се очекува да излезе со 6 GB побрза GDDR6 меморија што работи со фреквенција од 14Gbps. Тоа е доста спецификација над не-супер варијантата што работи на постара GDDR5 меморија и на 8Gbps.

ако треба да им се верува на гласините, тогаш многу е можно NVIDIA да има за цел GTX 1660 Super специјално на AMD Radeon RX 5700 серија од среден опсег. Поточно, не-XT верзијата на Radeon RX 5700.

NVIDIA, наводно, подготвува графичка картичка GeForce GTX 1660 Super 1

Серијата GeForce GTX 1660 за прв пат се појави на екранот во април годинава, заедно со повисокото ниво на влез GeForce GTX 1650. Двете варијанти сè уште се засноваат на архитектурата NVIDIA GPU Turing. За разлика од нивните браќа GeForce RTX, сепак, ниту сериите GTX 1660 или GTX 1650 не се опремени со RT Cores на NVIDIA или Tensor Cores.

Уште еднаш, извештајот GTX 1660 Super сè уште не е потврден, а самата НВИДИА не ја потврди оваа гласина, или евентуалниот датум на започнување. Значи, се додека производителите на графичките процеси навистина не коментираат за графичкиот процесор, најдобро е оваа вест да ја искористите со нотка сол.

(Извор: Techspot, Радар Техника)