Nvidia објасни зошто играта Активизија Близард е отстранета од услугата GeForce Now

SomosXbox

Nvidia објасни зошто играта Активизија Близард е отстранета од услугата GeForce Now. Играта на Blizzard одеднаш беше отстранета пред неколку дена од новиот сервис за cloud игри, Nvidia GeForce Now. Ова движење одеднаш го прави корисникот да се прашува зошто.

Единствено објаснување што го добивме НвидијаДали е тоа Активирање Тој побара негово повлекување на видеото од услугата, без да ни даде дополнителни објаснувања. Но, очигледно, откривме што е проблемот. Едноставно недоразбирање е причината за оваа „пауза“. Компанијата Активизија оттогаш бара привремено отстранување на нивните игри тие сакаат трговски договор со Нвидија пред да продолжат.

Затоа што Активирање учествуваат во бета услугата, Нвидија тој смета дека овој договор ќе биде продолжен без проблеми до почетниот пробен период по започнувањето GeForce Сега на 4 февруари. Прилично збунувачка ситуација.

Ова стана извади го Службеникот Нвидија, по ова едноставно недоразбирање.

Активизајн Близард беше фантастичен партнер за време на бета-темата „GeForce Now“, каде што требавме директно да влеземе во бесплатен пробен период за нашите основачки членови. Признавајќи го ова недоразбирање, ги отстранивме нивните игри директно од нашата услуга, во надеж дека ќе можат повторно да работат со нив во иднина и со тоа ќе можеме да ги реактивираме игрите содржани во нашиот каталог на услуги и повеќе, во иднина.

Nvidia објасни зошто играта Активизија Близард е отстранета од услугата GeForce Now

Се надевам Активиза Близард официјализирајте го повратот што е можно поскоро на услугата Нидидија GeForce Сега за да можете повторно да уживате во вашата игра.