Nvidia ќе ја донесе услугата GeForce Now на паметни телефони со Android

Microsoft Xbox 360 Xbox One consola Nvidia GeForce Now smartphones Android

Денес постои нов тренд меѓу технолошките гиганти, повеќе свесни за тоа играње игри и светот на играта, без оглед на платформата. Сепак, тоа е премисата што го натера Google да создаде Stadia, Microsoft xCloud и сега Nvidia што ќе го донесе GeForce New на Android паметните телефони.

Дали некогаш сте сонувале да играат одлична игра на вашиот мобилен уред? Затоа, подгответе се!

Мајкрософт Xbox 360 Конзола Xbox One Nvidia GeForce Сега на паметни телефони со Android

Нвидија е во AMD вашиот најголем ривал. Патем, услугата xCloud на Мајкрософт користи сервер каде што графиконите AMD се „графички мотор“. За возврат, серверот Google Stadia исто така ќе ја има моќта за влез и обработка обезбедена од AMD. Тоа, рече, ривалите одлучуваат да преземат акција.

Услугата GeForce Now на Nvidia ќе достигне паметни телефони со Android

Наспроти ова, Нвидија сега објавено ќе го свртат вниманието кон паметните телефони. Нешто што ќе се претвори во достапноста на GeForce Now на Samsung и LG. Сепак, засега услугата е сè уште во фаза на тестирање, т.е. бета каде корисниците веќе можат список и придружи се

Така, во текот на следните неколку месеци ќе го видиме GeForce Now како доаѓа знаме брод од технолошки. Во подоцнежна фаза, ќе стигне до други паметни телефони со Android. Сепак, ние веќе немаме список на избрани уреди чии спецификации ќе го поддржат. Со други зборови, нема минимални услови.

Nvidia ќе ја донесе услугата GeForce Now на Android паметните телефони 1

Исто така, Нвидија не одговори на важни прашања, како што е можноста за цени на услугите. Или, дури и последниот датум на неговата достапност за пошироката јавност. Сепак, компанијата соопшти дека нејзините услуги ќе бидат бесплатни, барем во текот на првата фаза. Нешто што ќе му помогне да плени нова публика.

Nvidia им се придружува на Google и Microsoft

Ова е трета голема компанија која ги изрази своите амбиции во проследен играта. Патем, како и другите, Nvidia исто така препорачува да користите надворешен додаток за да го зголемите GeForce Now, било да е тоа контролер, или глушец и тастатура. Ова е така што ќе можете да играте попрецизно и поудобно.

За да извлечете максимум од игри на паметни телефони, Android и мобилни уреди, препорачуваме да користите периферни уреди како Bluetooth контролер. Станете ранг на SHIELD, Razer Raiju Mobile, Steelseries, Stratus Duo и други. Забелешка Забележете дека некои игри со Android не можат да се играат без надворешен контролер.

За Nvidia не е тешко да се донесат паметните телефони GeForce Now Android, Патем, оваа иста компанија ќе го тестира концептот на својот Android таблет, Nvidia Shield TV. Во иднина, се надеваме дека ќе се користат и нови 5G мрежни врски и нови стандарди за брзина.

Сега да почекаме да видиме како ќе биде спроведувањето на пост-бета или поточно финалниот производ. Постојат неколку детали што сè уште не се познати, планот за цени е еден од најважните. Оттука, конечно, може да ја одредите пазарната стратегија и спроведувањето против вашата конкуренција.

Прочитај повеќе …