OnePlus го инаугурира Центарот за истражување и развој во Хајдерабад, планира да инвестира 1.000 круни

OnePlus meresmikan R&D Center di Hyderabad, Berencana untuk Menginvestasikan Rs 1.000 Crore

Еден плус, кој сега е водечки врвен бренд за паметни телефони во земјата, денес го инаугурираше својот прв објект R&D во Хајдерабад. На инаугурацијата присуствуваа поранешниот министер за Телангана, КТ Рама Рао, Jayеиш Ранјан ИАС, главен секретар за ИТ и Основач и извршен директор на „OnePlus“, Пит Лау. На настанот, OnePlus, исто така, објави дека планира да инвестира 1.000 УСД крура во објекти за истражување и развој во Хајдерабад во текот на следните три години. Оваа инвестиција најверојатно ќе создаде повеќе од 2.000 работни места во градот. OnePlus рече дека објектот R&D “не само што ќе игра важна улога во развојот на вештачко интелигенција и машинско учење во производите на OnePlus, туку ќе ги охрабри иновациите кои се оддалечени од центарот и се релевантни за индиската корпоративна заедница”.

OnePlus развива иновации во AI, 5G и IoT во капацитети за истражување и развој

Објектот R&D во Хајдерабад ќе се фокусира на неколку случувања, а не само ограничен на OxygenOS. „За три години, планираме да го зголемиме новиот центар за истражување и развој во Хајдерабад да стане најголем на глобално ниво. Планираме да ги насочиме нашите напори за истражување и развој во голем обем и да возиме иновации во Индија за глобални производи, особено на софтверската страна со посебен акцент на Вештачката интелигенција, 5G и IoT “, рече Пит Лау, основач и извршен директор на ОнеПлус.

Објектите за истражување и развој се наоѓаат во Им Паркот Вамсирам, Кругот Випро, Нанакрамгуда. Според „OnePlus“, Центарот R&D ќе има три лабораториски камери кои ќе се фокусираат на развој на фотоапарати, мрежни лаборатории кои ќе спроведат разни 5G тестови во Индија и лаборатории за автоматизација кои работат главно на софтвер, AI и тестирање на перформанси.

ПРОЧИТАЈТЕ: Политиката за повеќе небо на Tata TV е целосно отстранета: Што треба да плаќаат сега клиентите?

Понатаму, OnePlus рече дека објектот ќе се фокусира на пет главни области – Кислород, прилагодување на глобалниот оператор, мрежно поврзување, иновации и тестирање на софтвер. Во однос на софтверот и мрежното работење, центарот ќе работи конкретно за развој на одликите на OxygenOS специјално за Индија, вклучувајќи дизајн и развој на апликации OnePlus и поттикнување на 5G зајакнување за региони како Индија, ЕУ и Велика Британија. Особено, OnePlus има и 5Г смартфон во Велика Британија и Европа, така што тестирањето ќе се спроведе во објектите R&D во Индија.

OnePlus ќе ја отвори својата Најдобра продавница за искуство во Хајдерабад

Не само што е центар за истражување и развој, но OnePlus работи и на отворање на својата прва продавница за предводник на предводници во Хајдерабад. OnePlus има за цел да прерасне во офлајн пазар и компанијата во моментов има Искуства Продавници низ целата земја, меѓутоа, Продавницата за искуство со предводник ќе понуди уникатно искуство заедно. OnePlus веќе има стандардна продавница за искуство во Хајдерабад. Покрај тоа, OnePlus, исто така, планира да ја зголеми својата продавница за услуги и во земјата.