OnePlus 7 Pro добива ажурирање на OxygenOS 9.5.11 со кој се воведуваат безбедносни поправки за август

OnePlus 7 Pro menerima pembaruan OxygenOS 9.5.11 yang memperkenalkan perbaikan keamanan untuk Agustus 1

OnePlus испрати порака убедувајќи се дека тој не е крал на премиум смартфоните бесплатно. Компанијата ја покажа својата подготвеност да објави ажурирање за својот мобилен телефон, а ние сме импресионирани. OnePlus 7 Pro штотуку доби ажурирање за безбедност во август, пред да пристигне 1 август во некои области.

Oneplus 7 про

Ретко може да ја видите истата брзина во секторот за мобилни телефони со Android. Гугл дури објави ажурирање за Pixels во првиот понеделник на секој месец пред да следат другите брендови. Во повеќето случаи, ОЕМ издава безбедносни закрпи за овој месец во рок од неколку недели. Но, ова не се однесува на OnePlus, затоа што може да стане првиот ОЕМ што инсталирал поправка во август на нивниот паметен телефон.

Ова е OTA (безжично) ажурирање што ја отвори верзијата OxygenOS 9.5.11. Покрај значајните подобрувања во безбедноста, тој исто така содржи оптимизации за адаптивна осветленост, „чувствителност на екран на допир додека играте“, како и повремено допирање на лентата за известување за време на повиците (последното е многу важно за постарите модели на OnePlus). исто така). Апартманот за мобилни услуги на Гугл е ажуриран за јунското издание, а се појавуваат и „поправки и подобрувања на вообичаени грешки“.

Имплементацијата ќе се изврши во серии, затоа што само неколку корисници добиле ажурирања. Се надеваме дека распоредувањето ќе се прошири на повеќе корисници во наредните денови, но ова е доколку верзијата не содржи грешки.

(Извор)

OnePlus 7 Pro добива ажурирање на OxygenOS 9.5.11 со кој се воведуваат безбедносни поправки за 2 август

Вчитај… OnePlus 7 Pro добива ажурирање на OxygenOS 9.5.11 со кој се воведуваат безбедносни поправки за 3 август