OnePlus 7T и OnePlus 7T Pro се нивните разлики

OnePlus 7T dan OnePlus 7T Pro perbedaan mereka

Oneplus 7t и 7t Pro

Се очекува еден месец оган помеѓу презентацијата на новиот iPhone 11, Pixel 4 и Mate 30. Но, не само, бидејќи септември ќе заврши со пристигнувањето на OnePlus 7T и OnePlus 7T Pro. Двата телефони имаат објавено различни информации (како на пример за OnePlus или ТВ), што покажува мала разлика помеѓу двата модела. За разлика од OP7 и OP7 Pro, компанијата Carl Pei ќе избере поголема сличност во однос на техничките карактеристики.

Каква е нивната разлика OnePlus 7T и OnePlus 7T Pro?

Главната разлика помеѓу двата телефони ќе биде нивниот изглед. Особено на предната страна, каде што OnePlus 7T мора да одржува изрез (иако помал) изрез, за ​​разлика од аспектот на целиот екран на OnePlus 7T Pro со скокачка камера. Меѓутоа, разликата во големината се намалува со приказ на 6,55 „наместо 6,41“ за OP7T и непроменет во однос на 6,67 “за OP7T Pro.

Подобрувањата главно ќе се фокусираат на основниот модел, бидејќи мора да вклучува рамна плоча да (и не криви како Pro), но Dynamic AMOLED со стапка на освежување од 90 Hz и Quad HD + резолуција. Што се однесува до OP7, достапните бои ќе бидат темно сребро и сина боја.

Oneplus 7t камераOneplus 7t камера
Oneplus 7t Pro камераOneplus 7t Pro камера

ХАРД ДЕВИЦИ И КАМЕРА

Qualcomm Snapdragon 855+ ќе послужи како основа за двата модела според планираното. Исклучената меморија мора да започне со 8 GB RAM меморија LPDDR4X-2133, со 128/256 GB UFS 3.0 меморија не може да се прошири. Поради неговата големина, во OP7T ќе има 3800 mAh, додека за OP7T Pro зборуваме за 4085 mAh. За второто, се очекува да го поддржи најмоќното полнење од 30T Warp (30W до 5V 6A).

Големо подобрување за OP7T фотоапаратите, затоа што тие треба да се префрлат од двојни камери на тројни камери од 48 + 16 + 12 мегапиксели. Два дополнителни сензори ќе бидат со широк агол и 3х телефото, додека пред тоа ќе има камера од 16 мегапиксели. Други нови функции вклучуваат филмови за супер спор со движење од 960 fps, видео со широк агол, макро режим, HEVC кодек и хибридна стабилизација.

извор