Oppo и Qualcomm работат заедно за подобрување на мобилните игри

Oppo dan Qualcomm bekerja sama untuk meningkatkan permainan ponsel

Оваа мобилна игра рапидно расте. Производителите веќе не прават специјални терминали за гејмерите, туку самите производители на чипови, како што се Qualcomm или MediaTelk, лансираат процесори специјално дизајнирани да се репродуцираат. Сега Oppo, што од рацете на Qualcomm покажа како размислуваат Подобрете го квалитетот на играта.

Тоа беше за Изложба и конференција за дигитална забава во Кина, што ќе се одржи во Шангај од денес до 5 август, дека Oppo и Qualcomm започнаа две технологии насочени кон подобрување на искуството во мобилните игри, кои станаа многу важни последниве години. Првиот се нарекува «Игра Боја плус », и има за цел да подобри многу аспекти на графика, додека второто претходно беше обелоденето од Oppo и беше наведен како «Двојна Fi-Fi», има за цел да ги оптимизира врските за време на онлајн игри во игри како што се PUBG или Fortnite.

Соработката помеѓу Oppo и Qualcomm е водена од технологијата Snapdragon Elite Gaming и ви овозможува автоматски да прилагодите одредени параметри на играта за да го подобрите квалитетот на графиката. Тоа е, сликата ќе изгледа подобро ниво на детали, заситеност, боја или контраст. За да се илустрира нејзината сила, тоа е демонстрирано пример со PUBG, една од најпопуларните игри во моментот и разликата со активирањето на Color Plus е важна. И покрај тоа што Oppo беше првиот производител во светот што ја користеше оваа технологија, веројатно е дека Oppo наскоро ќе се прошири на фолија на производителот што го стави Qualcomm во нивните уреди.

Игра во боја Плус на PUBG Mobile

Лево од PUBG Mobile со Активирана Game Color Plus

Oppo, исто така, претставува партнерство со Dual-Wifi за сите свои уреди со ColorOS. Оваа технологија е компатибилна со стандардите DBS / DBDC. Ова е карактеристика за поврзување што овозможува компатибилните телефони да се поврзат на две точки за пристап до Wi-Fi. На овој начин вие зголемете ја брзината на поврзување на уредот и подобрување на мрежно искуство во играта. Ова е идеално решение за да избегнете исклучување, бидејќи уредот секогаш ќе биде поврзан со опсегот кога другите не успеат. Оваа технологија е воведена и со MediaTek HyperEngine, која беше најавена пред неколку дена, заедно со новата серија на процесори на игри MediaTek G90.