Overе се прикаже над еден час за дел од содржината на TGS 2019

Overе се прикаже над еден час за дел од содржината на TGS 2019

Прошталното збогување на Хидео Којима од Конами му даде време и напор да создаде свое студио за видео продукција познато како Коџима Продукција, а неговиот прв деби титула беше Смртта Стринг. Којима ја смета оваа игра како нешто уникатно и ново. Исто така, добра алатка за да се заинтересираат играчите е да ги нагазите. Бидејќи беше најавено, всушност се дадени малку информации за смртно дело. Знаеме некои од ликовите и кој ги игра, но вистинските детали за тоа што ќе остане наративната авантура се мистерија.

За време на Gamescom, Hideo Kojima беше присутен за да им даде на фановите ширум светот преглед на претстојните игри. Славниот развивач забележа дека видеоигрите малку или помалку ќе се прикажат за време на шоуто во Токио оваа година, но добивме малку нов вкус од играта. Gamescom им презентира на гледачите со играчки снимки и снимки со неколку нови ликови. Меѓутоа, ако тоа не е доволно за вас, тогаш ќе можете да уживате во содржина повеќе од еден час на шоуто за игри во Токио.

TGS 2019 ќе дојде следната недела, а Којима Продукција веќе ги предупреди фановите за датумот кога фановите ќе можат да видат нови содржини. На 12.09.2019 година, Death Stranding ќе има 50 минути содржина, додека на 14.09 2019 година ќе бидат лансирани дополнителни 30 минути содржина. Покрај тоа, беше забележано дека на 15 септември 2019 година ќе бидат присутни јапонски гласовни актери за играта, но не се споменуваше повеќе содржини што ќе бидат објавени тој ден.

На крајот на краиштата, многу е содржина да се движите брзо по објавувањето. Исто така, се приближуваме до датумот на објавување поставен за 8 ноември 2019 година, каде што ќе биде лансиран исклучиво на платформата PlayStation 4.

Извор: Твитер