PAX West 2019: ‘Nibblity’ е зголемен реален виртуелен чистач на миленичиња Хант Машуп

PAX Barat 2019: ‘Nibblity’ adalah Augmented Reality Virtual Pet Scavenger Hunt Mashup

Зголемената реалност е технологија која се уште се обидува да го пронајде своето место во играта. Не е често гледате дека се користи на позначаен начин освен „тоа е игра, но проектиран на РЕАЛЕН СВЕТ!“ Сепак, некои програмери навистина прават интересни работи со користење на AR, а она што го видов овој викенд на PAX West 2019 се нарекува Ниблитет од инвеститорот на Leaftail Labs. Ова е игра каде што ќе отворите мал број апсурдни симпатични суштества и потоа ќе им помогнете да растат, да ги опремите со кул предмети и, генерално, да ги израдувате како да се мали виртуелни миленичиња. AR ви овозможува да ги проектирате овие мали луѓе на вашата работна површина, подот или друга рамна површина, но навистина интересен дел е технологија за препознавање објекти што ви овозможува да скенирате предмети од реалниот свет за да ги испратите во самата игра. Погледнете го видеото подолу за добро демо директно од инвеститорот за да добиете идеја за што е тоа, и Ниблитет моментално во бета фаза е отворено секој да ја испроба и всушност нивната технологија за препознавање предмети само се подобрува и подобра со сè повеќе луѓе што ја користат, па затоа се среќни што добиваат што повеќе луѓе што ја тестираат играта сега. Погледнете ја јавната демо-верзија на играта Testflight тука.