Pixel 4, Pixel 4 XL Преглед и Hands-On преку Интернет Видео Површина, Откријте непречен екран, Амбиентални карактеристики на EQ

Pixel 4, Pixel 4 XL Review and Hands-On Videos Surface Online, Reveal Smooth Display, Ambient EQ Features

Отворен е протек на пиксел 4 пики. Откако протекоа сликите на Pixel 4 и некои од неговите одлики се појавија и на Интернет, Pixel 4 и Pixel 4 XL сега се снимени на видео. Видеата за преглед на пиксели 4 и видеата во живо на Pixel 4 XL во сите варијанти на бои се појавија на Интернет. Протекнатото видео ни дава преглед на неколку нови функции, како што е Нежните дисплеј за прилагодување на стапката на освежување на екранот, амбиентниот EQ и многу повеќе. Некои режими на портрет, ноќни режими и селфи примероци, исто така, ги искушуваат подобрувањата на фотоапаратот што ќе пристигнат со следниот предводник на Google.

Карактеристики на Google Pixel 4 (се очекува)

Започнувајќи со видеото за преглед на Pixel 4, тој е на виетнамски и ја покажува белата варијанта на Pixel 4 додека открива некои од неговите карактеристики. Видеото, кое потекнува од ЈуТјуб канал именуван АнхЕм ТВ, откри неколку интересни карактеристики. Првиот е Ambient EQ, кој одговара на описот на системот, динамички ќе го прилагоди белиот баланс на екранот заснован на нивото на амбиенталното осветлување за поудобно искуство при гледање.

.embed-контејнер {позиција: релативна; подлога-дно: 56,25%; висина: 0; прелевање: скриен; максимална ширина: 100%; r. вграден сад iframe, .embed контејнер предмет, .embed-enbed embed {позиција: апсолутна; погоре: 0; лево: 0; ширина: 100%; висина: 100%; }

Следно е Smooth Display, функција која автоматски ќе ја промени стапката на освежување на екранот помеѓу 90Hz и 60Hz за заштеда на батеријата. Ова видео, исто така, дава упатства за искуството со Android 10 на мобилните телефони, откривајќи некои дополнителни UI-елементи како што е функцијата „Screen внимание“ што го одржува екранот буден кога корисниците се соочуваат со него. Гугл Пиксел 4, кој се очекува да биде лансиран на 15 октомври, може да се види и како да се одржи таканаречена „стил и позадина“ во апликација за поставки, која, наводно, ќе им овозможи на корисниците да ги менуваат естетските елементи како што се фонтови, облици на икони, акцент бои и многу повеќе.

Апликациите за снимање на аудио може да се видат и во видео, покрај редизајнираната апликација за камера што го покажува нивото на зголемување, паѓачкиот дел крие некои одлики на фотоапаратот и лизгачот за редизајниран зум. Покрај тоа, сликата што се појавува на Weibo ги прикажува апликациите на системот за извршување Pixel 4 и хардверските информации. Сликата покажува дека Pixel 4 XL ќе спакува 6.23 инчен екран со сооднос на аспект од 19: 9 и стапка на освежување од 90Hz. Slashleaks исто така споделува слики кои покажуваат дека Pixel 4 ќе спакува батерија од 3.700 mAh.

.embed-контејнер {позиција: релативна; подлога-дно: 56,25%; висина: 0; прелевање: скриен; максимална ширина: 100%; r. вграден сад iframe, .embed контејнер предмет, .embed-enbed embed {позиција: апсолутна; погоре: 0; лево: 0; ширина: 100%; висина: 100%; }

Карактеристики на Google Pixel 4 XL (се очекува)

Говорејќи за Pixel 4 XL, уште едно видео од тајландскиот канал наречен Rabbit TV покажува црна, портокалова и бела варијанта на поголемите браќа и сестри Pixel 4. Телефонот се прикажува близу од сите агли, откривајќи црни рамки на сите варијанти на бои и познатата шема на бои на копчето за моќност со двојно тон. Кон крајот на видеото, луѓето исто така можат да го видат режимот на споредување портрет, ноќното видување и селфито заробени од Pixel 3 XL и Pixel 4 XL.

Треба да се напомене дека сликите на Night Sight снимени од Pixel 4 XL изгледаат поживописни и детални од оние што ги кликнуваат нивните претходници, алудирајќи на главните додатоци на фотоапаратот за дуото „Пиксел 4“, како што е подобрен ноќен режим, зум од 8x и друго.