PocketCAS, решавач на математички проблеми за Mac

PocketCAS, pemecah masalah matematika untuk Mac 1

Дали некогаш сте размислувале за вашиот Mac како математички решавач? Не Гугл, Мек. Се чини дека дојде време. Затоа, оставете го вашиот калкулатор, добиваме нешто подобро.

Земете PocketCAS наместо воспитувачи по математика

Најмоќната алатка за Mac за завршување на математички задачи, PocketCAS е нешто што можете да го искористите како комплетен математички геј или почетник. Дури и вашиот висок наставник по математика ќе ја цени брзата помош што може да ја обезбеди PocketCAS. Лесно, интуитивно, но многу моќно во однос на математичките способности.

Пресметајте и решете ги офлајн равенките

Не ви треба Гугл, или многу книги за да се подготвите за математички испит. Со PocketCAS, практичен математички решавач е секогаш на вашиот Mac, подготвен да ви помогне со секоја алгебарска, пресметка и равенка на сложеност. Следното е само мал список на можности што ги има апликацијата:

  • Пресметајте ги детерминантите и еквивалентите.
  • Пресметајте симболички интеграли.
  • Пресметајте ги границите на тејлорот, дериватите и експанзиите.
  • Превртете ја и дуплирајте ја матрицата.

Ако не го пронајдете она што ви треба, постои одличен начин да го прилагодите. Со употреба на јазик за скриптирање, како што е C PocketCAS, дефинирајте ги вашите сопствени функции или користете условни изрази и јамки.

Креирајте и создавајте анимации на заговор лесно

PocketCAS исто така вклучува голема поддршка за зацртување графикони што ќе ви помогнат да ги застапувате врските помеѓу различните типови варијабли. Постојат три вида парцели што апликацијата може да ги подготви за вас:

  • Картезијанска заговор 2Д, имплицитна, поларна или параметарска;
  • 3Д картезиски параметарски и x-y заговор;
  • и анимација на заговор (достапна преку променливата „аними“).

Така, навистина можете да видите како се развиваат вашите 2D и 3Д парцели.

Три вида парцели

Специјална математичка тастатура

За да ги напишете вашите равенки лесно и да доделувате функции, користете ја тешката тастатура PocketCAS математика. Префрлете се меѓу јазичињата за да го пронајдете симболот што ви треба – без разлика дали е за калкулус, линеарна алгебра или скрипти. Нема потреба да инсталирате ништо, тастатурата е исто така лесна за употреба на кој било од вашите уреди на Apple.

Математичка тастатура со математички симболи

Широка поддршка за споделување

Што и да направите со PocketCAS, може да се донесе во реалниот свет – дали преку извоз, печатење или синхронизација на iCloud. Можете исто така лесно да испраќате документи со функции или парцели, па дури и да извршите CSV увоз. Сите видови на начини да управувате со математичка работа флексибилно.

Оваа апликација е достапна во продавницата за апликации Мек за 29,99 долари и како дел од претплатата „Сенап“ што ќе ве чини 9,99 долари месечно.