Pokemon Go сега работи со Android Q [APK Download]

Pokemon Go sekarang berfungsi dengan Android Q [APK Download]

Да се ​​биде рано посвојувач значи да прифатиш грешки и неизбежни проблеми што го придружуваат искуството. За оние кои скокаат на прегледникот за развивачи на Android Q, тоа значи купишта проблеми со апликација и разлики кога програмерите работат на прашања поврзани со ажурираната платформа. Но, корисниците на Pokémon Go можат лесно да дишат, бидејќи најновото ажурирање од додадената игра за реалност работи со Android Q.

Pokemon Go сега работи со Android Q [APK Download] 1

Pokémon Go работи на Pixel 3 XL со Android Q DP5.

Бевме известени за ажурирања во изминатите неколку часа и може да потврдиме дека ажурирањето што беше објавено денес (v0.151) всушност работи на Android Q. Претходните верзии на играта ќе ве однесат колку што е екранот за вчитување, но нема да успеат да влезат во играта на Android Q .

Покемон Го и неговиот развивач, Ниантиќ, се познати по тоа што ги зголемуваат бариерите и дополнителните заштити наменети за да спречат измама, но кои создаваат широка мрежа што понекогаш ги спречува играчите кои искоренуваат, ROM или ги менуваат своите уреди. Претходно, методот за откривање за менување на коренот и уредот за игра се граничи со глупо. Севкупно, не е изненадувачки што Niantic не дозволува играта да работи на верзии пред верзијата на Android Q. Со останува само уште еден Android Q Developer Preview пред конечното издание (се очекува во наредните два месеци) Niantic конечно се согласи.

Ажурирањето што го тестиравме како обезбедување на компатибилност со Android Q (v0.151) сега се извршува на Play Store. Ако не го гледате на вашиот уред и сакате да го инсталирате порано, може да го преземете и на АПК Огледало.

  • Ви благодарам:
  • Кирон,
  • Армадо,
  • и Дилан