Pokémon Home ви овозможува да ги зачувате вашите пријатели од Покемон – за одредена цена

Pokémon Home memungkinkan Anda menyimpan sahabat Pokémon Anda - dengan harga tertentu

Pokémon Home ви овозможува да ги зачувате вашите пријатели од Покемон – за одредена цена

Слика: Покемонска компанија

Компанија Покемон откри детали за цени за нивните претстојни наследници на Покемон банка – Одг дома. Оваа нова услуга ќе им овозможи на играчите на главната игра Pokemon да го чуваат и пренесат својот омилен Pokemon напред и назад од другите игри.

Како работи?

Слика: Покемонска компанија

Официјалното објавување на блогот детали за новата услуга и нивото на цените – и ова е малку комплицирано, да кажам најмалку. Ако имате Pokemon складиран во Покемон банка од постари игри како Pokemon Sun / Moon или X / Y, можете да ги пренесете во Покемон дома. Откако ќе се наоѓаат во Покемон дома, можете да ја користите новата услуга за да ги пренесете во Nintendo Switch Game Pokémon.

Тоа значи дека можете да го користите вашиот омилен Одг од постари игри во понови игри Префрлете ги игри како Pokemon Sword / Shield и Let’s Go Pikachu / Eevee – сè додека вашиот Pokemon е поддржан во овие наслови.

Pokemon Home може да се управува од мобилни телефони, други мобилни уреди и самиот Nintendo Switch – но Switch верзијата само ќе поддржува игри на својата платформа. Наскоро, ќе можете да го пренесете и Покемон од Покемон Го – но таа функција во моментов е во фаза на развој.

Колку чини?

Слика: Покемонска компанија

За да ги олесни играчите во овој поглед, Компанијата Покемон создаде првиот хотел „Одкемон“ за првиот месец. Сепак, бесплатната верзија Дома нема да им овозможи на играчите да го пренесат Покемон од Покемон банка – за тоа ќе ви треба „премија“ верзија. Бесплатната верзија ќе овозможи да се чуваат до 30 Pokémon во Дома, но премиум верзијата овозможува до 6000 Pokémon.

Оваа услуга ќе ги чини корисниците на мобилни телефони 2,99 УСД (4 УСД месечно), 4,99 УСД (6,80 УСД) за три месеци и 15,99 УСД (21,80 УСД) за целата година.

За што ми треба?

Слика: Покемонска компанија

Во основа можете да го користите Pokemon Home за трговија со Pokemon на четири различни начини, а јас ќе го цитирам блогот објавено директно овде:

  • Одг сместен во Магијата кутија може да се тргува со луѓе низ целиот свет. Одг сместен во Magic Box ќе се тргува дури и кога Pokemon HOME не се користи.

  • Со Глобалниот трговски систем (ГТС), навивачите можат да утврдат кој Покемон сакаат да тргуваат и кој Покемон сакаат да го добијат. Потоа, тие ќе бидат во согласност со тренерот доколку и двајцата ги исполнат своите соодветни критериуми.

  • Трговија на простории им овозможува на обучувачите да направат простор и да разменуваат Покемон помеѓу луѓето што се придружуваат. Секоја соба може да прими до 20 лица. Тргувањето во просторија е бесплатно, но корисниците ќе можат да прават простории само кога се регистрираат во Премиум пакет (платено).

  • Friend Trade им овозможува на обучувачите да го разменуваат својот Покемон со најблиските корисници кои станале пријатели на Pokémon HOME. Тренерите можат да додаваат пријатели користејќи ја функцијата Додај пријатели на Pokemon HOME.

Одг дома, исто така, доаѓа со неколку други карактеристики. Одг што ќе го зачувате на Домот ќе биде регистриран во Национален Pokédex. Вие исто така може да добиете награди за Мистерија од Покемон меч и штит во Покемон Дом, и обратно. Исто како и функцијата „Проценка на Покемон Го“, премиум потрошувачите можат да ја користат функцијата „Судија“ за да дознаат колку е силен нивниот „Покемон“.

Играчите исто така можат да проверат информации за играта Префрлете се во мобилната апликација и да добиваат „Домашни точки“ секој пат кога ќе депонираат нов Одг – кој може да се претвори во „Поени точки“ во главните игри со „Покемон“.

Дали е ова добар чекор?

Слика: Покемонска компанија

Интернет, Покемон Хаус собра скоро универзални негативни реакции од фановите. Не е ни чудо зошто – Покемон Хаус тројно ги зголеми трошоците на Покемон банка од многу малку причини, и ги принуди играчите да платат повеќе за услугите што некогаш беа целосно бесплатни. Ова е Одг за кој зборуваме. Негативните коментари на Интернет нема да бидат решавање на проблеми за компанијата.

Датумот на започнување за „Покемон хоум“ сè уште не е објавен, но проверете дали е најавен за понатамошни новости.