POP Gears! добиете повеќе од половина милион преземања само на Android

 POP Gears!  добиете повеќе од половина милион преземања само на Android

Во четвртокот, Gears POP дојде кај нас !, крст од универзумот на Gears of War и Funko POP, и се чинеше дека е успех. Насловите што беа објавени на Е3 2018 беа ладно добредојдени, со оглед на тоа што ги привлекуваа насловите што беа поинтересни за играчите кои обично ја гледаа конференцијата, како што се „Gears 5“ или „Тактики“. Но, се чини дека проблемот оди добро во играта.

Како што е забележано вчера, корисникот ресетира, во петок и со податоци од првите 24 часа за САД, играта се појави како знак повеќе од половина милион преземања на продавницата со Android Play. Ова е бесплатна игра со набавки во апликација, така што најважна е монетизацијата направена со најзначајна, но без сомнение ова е добар знак.

POP Gears! достигна првите 20 на iOS

Во случај на iOS, малку е покомплицирано да откриете како се развива, бидејќи продавницата за апликации iPhone не нуди ажуриран број преземања. На рангирањето што може да се види на веб-страницата на iTunes, апликацијата за игра не е одвоена, така што ја најдовме во позиција 54 од најпознатите преземени апликации. Ако ги игнорираме апликациите што не се игри, тоа расте 14-то место, а според самата веб-страница ако го земеме предвид само насловот „стратегија“, играта е на четвртото место на рангирањето. Не е лошо

Мора да почекаме неколку дена за да откриеме како се наоѓа во продавницата за Виндоус, каде се појавува неколку часа побавно од остатокот од платформата, но сигурни сме дека ќе биде на една од првите станици за преземање. Можеби со збор за уста и излез од Gears 5 преземањата се зголеми уште повеќе, но успехот на Gears POP! Ова исто така може да ни помогне да се подготвиме за какво значење е лансирањето на „Minecraft Earth“.