Project Atlas Beta: EA овозможува тестирање на платформите за игри со облак за кратко време

Project Atlas Beta: EA lässt Cloud-Gaming-Plattform kurze Zeit testen
Слика: EA

Лансирана во октомври 2018 година од ЕА, услугата за облак игри на Проектот Атлас ќе биде подложена на првиот продолжен тест во текот на следните две недели. Учесниците избрани во EA Playtesting програмата на Заедницата мора да можат да пристапат до понудата и да ја испробаат бесплатно. Нема регионални ограничувања.

Четири „HD игри“ за тестирање

Во најмала рака, ЕА не повика никакви упатувања за употреба на Амазон АВС, со 69 локации ширум светот во 22 региони, што укажува дека услугата е лансирана на глобално ниво за тестирање. Во тоа време, пристапот е можен само преку посебна апликација, а не преку клиентот на Оригинал и само преку компјутер. Техничките имплементации се тестираат, а не готови производи.

Оние кои се заинтересирани да изберат EA на анонимна основа, треба да ги испробаат FIFA 19, Titanfall 2, Need for Speed ​​Rivals и Unravel. ЕА зборува за “HD игра“Дали ова значи дека засега може да се користи само HD резолуција со 1280 × 720 пиксели што останува да се види. Атласот исто така мора да го понуди Ultra HD на почетокот на пазарот. Сепак, оваа и повеќе информации за полу-јавната бета фаза веројатно ќе бидат објавени. само преку самиот издавач, бидејќи сите информации што ги добиваат играчите кога учествуваат во програмата за играње на заедница EA во заедницата подлежат на доверливост – освен ако ЕА не дозволи нејзино објавување, ова исто така важи и за повратните информации дадени од играчите до ЕА.

Фокусот мора да биде на тестирање на вкрстена игра и на тој начин можноста да се обединат корисниците од различни платформи како компјутер, PlayStation или Xbox. Напредокот во играта од фазата на тестирање мора да се искористи по завршувањето на бета верзија на компјутер.

Облак игри доаѓа – само кога?

Облак игри е само прашање на време за ЕА. Проектот Атлас е наменет да биде повеќе од платформа за броење на популарни игри во облакот. Со адаптирана технологија како што е моторот Фрозбит, АИ и можностите за социјални медиуми, Атлас е исто така нова платформа за експлицитно спроведување на играта за облакот – повикува ЕА “иднината на игри со облак„До тогаш, сè уште далеку, бета што сега е најавена, сепак, е уште една пресвртница.