PS5 и Xbox Series X ќе бидат целосно компатибилни наназад

PS5 dan Xbox Series X akan sepenuhnya kompatibel ke belakang 1

Ив Гилемото, сегашен извршен директор на Ubisoft, е еден од најважните и најавторитетните гласови од целата индустрија за видео игри. Нивните наслови обично се обележани со витални проблеми, тие се мултиплаформи во апсолутно мнозинство, така, покрај познавачите на индустријата, така се и различните платформи што ги користи Ubisoft.

На конференцијата со своите акционери, Ив Гилмото ги коментираше сегашните на компанијата и, пред сè, прогнозите за иднината, откако Ubisoft преиспита дел од својата стратегија за лансирање за да се даде повеќе време да се подготви за својата игра и да им даде повисок квалитет Во овој случај, тој исто така дава неколку индиции за тоа што ќе се случи во иднина со нова генерација, компатибилност наназад.

“Оваа конзола ќе работи со скоро сите претходни каталози на конзоли. Ова ќе биде нешто ново во индустријата, ова ќе им помогне на минатите генерации да продолжат со големи конзоли и нивните пазари и во наредните неколку години.”

Ова е добра вест за играчите, иако логично има многу непознати во очекување. Прво, како се прави во случајот PlayStation, дали ќе биде директно преку тековниот дигитален диск или ќе преземете или ќе работи преку PS Now, затоа што Microsoft веќе има повеќе искуство во оваа област.

Покрај тоа, постои и недостаток на квалификации за “со скоро целиот каталог”, затоа што како во случајот со компатибилноста со Xbox денес, многу развивачи или самите Мајкрософт мораат да ги прилагодат своите игри, така што можеме да принудиме присуство на последователната компатибилност на PS5 и X сериите.

👇 Повеќе на Хипертекст