PS5 SSD ќе го направи светот поразновиден и екран на екранот повознемирувачки – Дев Килсвад

Рикардо Селигман од Новарама зборуваше за потенцијалот SSD да биде интересен во следниот хардвер за генерации.


Од сите нови работи што ги ветува следната генерација хардвер, единствениот елемент што ги прави среќни повеќето програмери е вклучувањето на цврсти погони, кои ветуваат дека ќе имаат реално влијание врз начинот на кој играме игри и начинот на кој тие се направени. Се разбира, до сега нивните апликации беа повеќе хипотетички од другите, но ветувањето што го поседуваат SSD е сигурно интересно за конзолните игри.

Разговаравме со неколку програмери во текот на изминатите неколку месеци за PS5 SSD и Xbox Scarlett. Друг развивач со кој неодамна разговаравме, кој беше доста возбуден во врска со PS5 SSD е Рикардо Селигман од Новарама, развивач на ко-оп-акција на Killsquad RPG.

Говорејќи со GamingBolt за придобивките што тој се надеваше дека ќе ги види со SSD-овите на PS5, Селигман рече дека може „брзо да вчита содржина, да ги направи екраните за вчитување поруптивни и да ни овозможи да натовариме повеќе непријатели, ефекти на честички и околината брзо без да жртвуваме перформанси“ е нешто што ќе биде јасно и опипливо влијание, Селигман се надева дека СИД-овите можат да помогнат да се направи светот во игри „поразновиден и интересен“.

Како што реков, апликациите SSD се нешто што не сме го виделе сега со свои очи – на пример, не знаеме колку игри што се одржуваат природно и се изградени за следната генерација на хардвер ќе бидат погодени од SSD – но потенцијалот е секако возбудлив.

Killsquad на Новарама моментно е во ран пристап на пареа. Нашето целосно интервју со Селигман ќе се емитува наскоро, па само почекајте.