PUBG dev се извинува со месеци на проблеми, некои ги обвинуваат нападите на DDoS

PUBG dev се извинува со месеци на проблеми, некои обвинуваат за нападите на DDoS 2

Создавач Играч Непознати боишта денес се извини за неколку месеци на проблеми со перформансите и поврзаноста на верзијата со компјутер на играта, некои обвинуваат за сериозно негирање на напад на услугата во ноември и овој месец за некои проблеми.

„Знаеме дека последните неколку месеци доживеавме некои проблеми што влијаат на игра и [kami] „Сакам да направам еден момент да решам сè“, рече ПУБГ Корп. „Знаеме дека проблемите подолу се многу фрустрирачки за да се справат и се жалиме што тие траеле толку долго“.

ПУБГ Корп. признава дека неодамнешната лоша стапка на рамка, паѓање и проблеми со пелтечење или замрзнување не се поврзани со нападите DDoS, сепак. Студиото соопшти дека програмерите се обидувале да ги идентификуваат и да ги решат причините за губење на перформансите, но имаа тешкотии да ги репродуцираат, главно заради многу хардверски специфични проблеми.

Инвеститорот ја повторува апелот за секој што паѓа, ја намалува стапката на рамката или друга деградација на перформансите за контакт со тимот за поддршка на PUBG Corp. и споделете што е можно повеќе информации, особено нивните тековни хардверски спецификации “и други информации за кои сметате дека се релевантни.

„Ова е главен приоритет за нас во моментот и ви благодариме кои се погодени за вашето трпение“, напиша ЈУБГ Корп.

Социјални медиуми, ЈАВНОСубредит и официјалните форуми се измачувани од многу објавувања во врска со играта и поплаки кои биле оштетени или дури и уништени во текот на изминатите неколку месеци.

Во врска со нападите DDoS, рече инвеститорот Играч Непознати боишта„Серверот“ е сè повеќе цел на овој напад. Минатиот ноември, интензитетот на нападите се зголеми на ниво што порано не го доживеавме, што повторно се зголеми во февруари. “

ПУБГ Корп. не го идентификува осомничениот или осомничениот осомничен. За жал, за играчите, напорите за подобрување на заштитата на играта DDoS исто така ги попречуваат мрежното поврзување и перформанси. „Додека тестираме различни решенија за одбрана од DDoS од давателите на надворешна инфраструктура, локациите на серверите честопати се далеку од стандардни локации, што резултира во зголемено пинг и други мрежни проблеми за некои играчи“, рече инвеститорот.

„Експерименталното решение за одбрана DDoS“, исто така, доведе до губење на пакетите за многу играчи, изјави ПУБГ Корп. „Знаеме дека можеме да бидеме отворени во комуникацијата на овие причини со вас, сепак [kami] „Не сакам да го загадувам тестот и резултатите со тоа што ќе им кажам на напаѓачите дека го правиме овој тест“, велат од студиото.

Компанијата соопшти дека собрала информации за нападот со намера да преземе правни мерки против виновникот. Во меѓувреме, внатрешните решенија „го намалија влијанието на нападите на ДДОС за скоро 85 проценти“, иако нападите „ќе останат постојан проблем“.

Измамата, друга тема што е општо загрижена за јавноста, беше спомната во белешките на ЈУНГ Корп. но само во широки термини. „Борбата против мамење е еден од нашите најголеми приоритети и ние користиме многу внатрешни тимови и надворешни ресурси за да најдеме нови решенија за овој проблем“, истакна инвеститорот. Тие ќе имаат повеќе за напорите за борба против измама за објавување на мапата за 2020 година што беше ветено за почетокот на март.

„Ние разбираме дека има многу други проблеми со висок приоритет кои влијаат на игра“, рече ЈАПГ Корп. „Осигурете се, ние ќе продолжиме да работиме на нерешени прашања и ќе дадеме се од себе за да бидеме поотворени со деталите за оваа тема да се движат напред“.