PUBG Mobile 0.14.0 Веднаш ажурирајте веднаш: Нов режим на зомби, нови мапи и повеќе

PUBG Mobile 0.14.0 Perbarui Sekarang Langsung: Mode Zombie Baru, Peta Baru dan Lainnya

PUBG Mobile ја следи стратегијата Fortnite и не, немам намера да го кршам островот на секои неколку месеци. Наместо тоа, зборувам за постојан прилив на режими на содржина и игри што ги задржуваат корисниците фокусирани на оваа постојано се развива мобилна игра. Па, по долгата недела на задевање, ажурирањето PUBG Mobile 0.14.0 пристигна денес и носи зад себе нов режим на зомби.

Да, PUBG Mobile продолжува да го гради својот наративен зомби. Зомби режимот „Преживее до зори“, кој веќе некое време е околу сега опремено со нов стил на инфекција Walking Dead режим. Ако сè уште не сте уморни од трчање и снимање зомби, тогаш ова е само режим за да ја удвоите забавата за вас.

Забелешка: PUBG Мобилното ажурирање 0.14.0 сега е во живо. Големината на преземање е околу 730MB на Android.

Новиот режим на инфекција е асиметричен режим плеер против плеер (PVP), што ќе ги натера играчите да се поделат во две групи – зомби и бранители. О да, откако ќе се приклучат сите играчи, некои играчи по случаен избор ќе бидат претворени во зомби додека останатите ќе бидат претепани заедно во групи бранители на човекот.

PUBG Mobile 0.14.0 Веднаш ажурирајте веднаш: Нов режим на зомби, нови мапи и повеќе 1

Сега, човековите бранители имаат пристап до оружја и медицински материјали, додека играчите кои се претвораат во зомби можат да направат само напади на мешавина. На зомбите им се дадени и посебни способности, кои се активираат по кратко времетраење и имаат убедливо време.

Целта на групата зомби е да ги претвори сите бранители во зомби. Е победат откако сите бранители се претворат во зомби. Сепак, бранителите ви се победници дури и ако еден играч преживее за време на нападот. Целата оваа акција ќе биде откриена на нова мапа со голем број куќи за покритие и заплашувањето на Walking Dead.

Освен новиот режим на зомби, програмерите ја намалија големината на пакетот за инсталација на мобилниот PUBG. Корисниците повеќе нема да бидат оптоварени со големи димензии за преземање, бидејќи пакетот за проширување на ресурси се воведува во мешавината. Ова вклучува некои од опремата и ресурсите кои најмалку се користат. Theе видите икона за задржување на место за иста работа во играта сè додека не изберете да ја преземете.

PUBG Mobile, исто така, претстави огромен број подобрувања во UI и оптимизациите со ова ново ажурирање. Seeе го видите редизајниран интерфејс за избор на режим и дневна мисија, кој сега изгледа прилично кул, заедно со можноста за зумирање за да го видите вашиот карактер поблизу.