Qualcomm најавува дека хардверот 5G е подостапен, мобилниот бренд што ќе го користи

Qualcomm mengumumkan perangkat keras 5G yang lebih terjangkau, merek ponsel yang akan menggunakannya

„5G е тука“ е порака од Qualcomm во 2019 година, но староста на раните посвојувачи наскоро ќе заврши, бидејќи компанијата менува запчаници за да обезбеди дека до 2020 година ќе бидат достапни поприфатливи телефони од 5G.

Ок, па Qualcomm не кажува „подостапен“ – тој вели „комерцијализација на скала“ – но она што значи не е само супериорни уреди, туку и уредите Snapdragon 7 и 6 Series. Да, 5G ќе дојде во средната класа.

Тоа значи дека има повеќе 5G опции за производителите на паметни телефони да ги користат на уреди до 2020 година и Qualcomm отиде подалеку и ги именуваше паѓајќи ги оние што ќе го користат новиот хардвер Snapdragon 7 Series со интегриран 5G модем.

Оваа листа вклучува: Oppo, Realme, RedMi, Vivo, Motorola, Nokia и LG. Нокиа е прилично гласна за лансирање на прифатлива телефон 5G во 2020 година и изгледа дека е на хардверот на Qualcomm Series 7 – но добро е да се знае кој друг ќе го работи.

Qualcomm исто така рече дека Snapdragon 7 Series со 5G веќе е тестирана кај партнерите и сите детали ќе бидат целосно објавени подоцна во 2019 година – како и деталите за следната генерација Snapdragon 8 Series. Willе видиме нов бран на 5G средни и предводнички уреди што беше лансиран во почетокот на 2020 година – во MWC 2020 да се погоди.

Продолжувајќи понатаму, хардверот од Серија 6 се очекува да го најде патот до уредите во втората половина на 2020 година, што потоа може да види дека цената на 5Г телефоните паѓа уште повеќе.

Се разбира, нема гаранција дека ќе можете да добиете поевтина стапка од вашиот оператор, но до 2020 година ќе има повеќе 5G опции, со надеж дека ќе ја зголемат брзината на 5G усвојување.