Qualcomm ‘Kona’ Snapdragon 865 се појавува во Geekbench

Qualcomm 'Kona' Snapdragon 865 се појавува во Geekbench

Уредот наречен „Qualcomm Kona“ сега се појави на Geekbench и се верува дека е прототип на Qualcomm уред, напојуван од претстојниот процесор Snapdragon 865. Чипсетот на резисторот зафаќа 4,149 поени во едно-јадро тестирање додека е во мулти-јадрен процесор, постигнува 12.915 поени.

Оглас

Се чини дека Qualcomm е во последните фази на развивање на нивниот Snapdragon 865 процесор кој ќе биде директен наследник на Snapdragon 855 кој беше лансиран во декември 2018 година. Претстојниот паметен телефон SoC сега е виден на репер-страницата за одредници на Geekbench што открива некои детали. за тоа што да очекуваме од високи смартфони до 2020 година.

Сега се појави уред наречен „Qualcomm Kona“ Гејкбенш и се верува дека е прототип уред Qualcomm придвижуван од претстојниот процесор Snapdragon 865. Страницата со одредници го регистрираше прототипот процесор како истиот „msmnile“ со кодното име дадено на Snapdragon 855 минатата година пред да биде официјално објавено.

Чипот „Snapdragon 865“ за кој се шпекулираше дека има еднократно 4,149 поени во едносудното тестирање, додека кај мулти-јадните процесори постигна 12.915 поени. Според списокот, Qualcomm SoC има база на фреквенција од 1,8GHz, повисока од Snapdragon 855 основната брзина од 1,78GHz.

Qualcomm Kona Snapdragon 865

Прототипниот уред работи на оперативниот систем Андроид 10 кој не е никој друг освен Андроид Q кој ќе биде лансиран во Q3 оваа година.

Пред ова, Qualcomm го избра Samsung Foundry како партнер за масовно производство за производство на Snapdragon 865. Ова значи дека Samsung ќе го направи следната генерација предводник на Snapdragon процесор преку процес кој е базиран на EUV 7nm.

Чипсетот Snapdragon 865 исто така се очекува да дојде во две различни верзии – едната со вклучена 5G и другата со 4G. Ова значи дека може да има Snapdragon 865 модел кој нема да го прикаже модемот 5G внатрешно.

На пазарите каде распоредувањето на 5G не се очекува во блиска иднина, како на пример во Индија, можеме да очекуваме ОЕМ да испорача предводници на следната генерација со Snapdragon 865 без модем 5G. Ова исто така ќе ги намали трошоците за мобилни производи и, пак, ќе ги направи супериорните уреди поевтини на пазарот што не е на 5G.

За земјите каде што е поставена 5G мобилна технологија или се во процес на поставување, Snapdragon 865 со интегриран 5G модем ќе ви помогне да заштедите простор во паметните телефони за поголеми батерии или дополнителна опрема.