Rainbow Six Siege gamers не можат да пристапат до серверите Ubisoft на UniFi

Rainbow Six Siege Gamer Tidak Dapat Mengakses Server Ubisoft Di unifi

Ако ја играте играта Ubisoft и се претплатите на UniFi, тогаш можеби сте го искусиле тоа со вас. Има извештаи за гејмерите за обединување на нивните врски со серверот Ubisoft кои се блокирани.

ОГЛАС

Еден од претходните и најистакнатите потекнува од Авикс, или Мохамад Амирул Мохамад. Тој го предводи тимот на Југоисточна Азија Пеланги 6, под Лес Еспорс. Користењето на јавен DNS, исто така, не го реши проблемот. Според следењето на официјалната сметка на „Твитер“, унифи, се чини дека има повеќе кои се соочуваат со овој проблем.

Втор поздрав на ИБ @SyedSaddiq

Зошто @helpmeunifi детски блок хит @Ubisoft имате врска? Ние сме спортисти претставници на земјата за @ R6esports @ Rainbow6Game какво тренинг / играње дете ако не можете директно да се поврзете?

– Avixes.Lèsè 🇲🇾🇦🇺 (@Avixes) 7 февруари 2020 година

Овој проблем со врската е исто така оној што влијае само на клиентите кои не се обединети. Според WTM Today, Мохамад Амирул исто така рече дека другите играчи кои се претплатиле на Максис или Време не биле погодени, и дека би можеле да продолжат да играат Виножито Шест опсада.

Што се однесува до одговорот на интернет провајдерот на овој проблем, се чини дека не го ограничува пристапот до серверот. Барем, случајно. Интернет-провајдерот во моментов го истражува ова прашање со Ubisoft.

#unifiAlerts
Добивме голем број на прашања во врска со пристапот до серверот ubisoft. Да разјасниме, ние не го ограничуваме пристапот до серверот. Го бараме ова заедно со ubisoft и ќе ги споделиме ажурирањата што е можно поскоро.

ОГЛАС

– унифи (@unifi) 8 февруари 2020 година

Засега не е јасно која е причината за сè. За што вреди, разјаснувањето за обединување барем служи како гаранција дека конекцијата што била блокирана на серверот Ubisoft не требало да се случи.

(Извор: @Avixes, обедини / Твитер, СТМ денес)