Redmi Note 8 Pro добива неверојатен резултат на AnTuTu

Redmi Note 8 Pro добива неверојатен резултат на AnTuTu 1

Xiaomi веќе ја започна својата серија Redmi Note 8 денес и како што се очекуваше оваа серија беше формирана, досега, од страна на телефоните Redmi Note 8 и Redmi Note 8 Pro. Ваквата варијанта не Pro е со чипсет Snapdragon 665. Но, Redmi Note 8 Pro го надополнува најновиот чипсет на MediaTek Helio G90T за мобилни игри. Редми ветува добри перформанси на мобилните телефони со овој чипсет, а се чини дека ова ги потврдува резултатите на AnTuTu.

Redmi Note 8 Pro со Helio G90T добива многу добри вкупни резултати од 282.443 поени на AnTuTu. Само процесорот постигнува 96.805 поени, додека останатите поени се комбинација на графички процесор, меморија и UX перформанси. G90T е најмоќната варијанта на серијата Helio G90.

Redmi Note 8 Pro добива неверојатен резултат на AnTuTu 1

Helio G90T SoC е осум-јадрен чип со часовна брзина од 2.05Ghz.На неговата графичка сила е благодарение на графичкиот процесор Mali-G76 3EEMC4. Споредувајќи ги мерките добиени на порталот AnTuTu, откривме дека G90T ги надмина своите директни ривали, Кирин 810 и Снадрагон 730. Сепак, овој чипсет не е толку ефикасен за заштеда на енергија како чипсот од 10nm или 7nm, но да биде чипсет во полето 12nm, тој нуди ракување. што е добро во заштеда на енергија.

Сепак, овие резултати мора да ги земеме со сомнеж, затоа што броевите што се нудат на тестот можат лесно да се манипулираат, затоа мора да почекаме до следниот месец се додека не можеме да го имаме во нашите раце Redmi Note 8 Pro, за да потврдиме дека овој нов мобилен телефон ни го нуди. (Извор)