Rise of the Tider Raider добива приколка за снимање на Стелт

Rise of the Tider Raider добива прикриена привлечна игра Трејлер 1

Високо успешната франшиза Tomb Raider има видено две оригинални игри со континуитет, создава два филма засновани на тие игри и има една многу успешна игра за рестартирање во 2013 година. Всушност, рестартирање (што го истражува потеклото на главната серија на Лара Крофт) продаде повеќе од 1 милион примероци за помалку од четириесет и осум часа објавување.

Rise of the Tomb Raider е продолжение на играта во 2013 година и ќе излезе овој ноември. Програмерите полека пуштаат повеќе содржини за да привлечат навивачи. За време на брифингот за медиумите на Microsoft во Gamescom, програмерите на Square Enix и Crystal Dynamics покажаа снимки од игра од претстојниот Rise of Tomb Raider. По брифингот, навивачите сакаа да знаат дали е можно да се игра преку истата демо рунда на не-смртоносен начин.

Програмерите потврдија дека ова е, всушност, можно, со ослободување на целата игра скришно од Rise of the Tomb Raider: клипот „Advancing Storm“ (види трејлер погоре). Ноа Хјуз, креативен директор на Rise of the Tomb Raider, во клипот објасни дека е можно да се пробиете низ област со нула убиства. Користејќи ги вашите сопствени алатки и предметите што се наоѓаат во околината (особено фрлање шишиња за одвраќање), можете да мирно и без крв си играте на вашиот пат во околината. Затоа, играта е многу голем избор на играчи.

Скриената трејлер за игра на игри Rise of the Tomb Raider

Како што објасни Хјус во зашеметувачко видео за игра, како ви се приближува битката во Rise of the Tomb Raider, зависи од вас. Исто како и играта Tomb Raider 2013, има многу интерактивност со околината, а играчите имаат бесконечен избор за тоа како да истражуваат и играат. Ова продолжение има за цел да продолжи откако ќе заврши натпреварот во 2013 година, при што Лара излезе да ја реши натприродната мистерија на светот за да докаже дека не е луда (откако беше дискредитирана на претходниот натпревар).

Овој клип на Stealth Gamplay исто така покажува дека Rise of the Tomb Raider – дури и среде смртоносна ситуација – претставува многу убава околина. Преминувањето на сите непријатели во некоја област сигурно може да биде корисно, но ако сакате да се вклучите во брутални герилски битки, сепак можете.

Ако го пропуштите, еве го неодамна објавениот (и релативно гласен) 13-минутен Rise of the Tomb Raider: Трејлер на гробот на гробот:

Подемот на гробот на Рајдер ќе биде објавена исклучиво на Xbox One и Xbox 360 на 13.11.2015 година. Играта ќе биде достапна за Microsoft Windows на почетокот на 2016 година, а потоа и на Playstation 4 на крајот на 2016 година.

Извор: Crystal Dynamics

Клиенти нинџа 1-5 милиони клиенти на миксер за промоција на Мајкрософт

Мајкрософт плати повеќе од 1,5 милиони претплати на Ninja Mixer