Samsung бара од корисниците да бидат „многу внимателни“ со Galaxy Fold

Samsung membuka kembali pendaftaran untuk membeli Galaxy Fold, peluncurannya sudah dekat

Тој Галакси папка оваа недела се врати на пазарот, и со ова видовме различни решенија што ги предложија Јужнокорејците при првиот неуспех на терминалот за преклопување. Како и да е, иако верзијата што достигна на пазарот е ревидираната верзија, со решавање на проблемот, Samsung го замолил сопственикот на еден од нив, Галакси Фолд “многу внимателно”, како што видовме во различни медиуми, тоа не е терминал што е всушност отпорен.

Галакси папка

На овој начин, Самсунг дури објави видео каде што ни покажаа неколку совети да се биде внимателен со нашиот Галак Фолд, од каде што почнува да покажува дека се работи за тоа паметен телефон порано беше таблет “, за да продолжиме да покажуваме дека, за да го искористиме, мора да го искористиме „Лесен допир“ на екранот на терминалот.

Во видеото, јужнокорејската компанија објасни дека, генерално, треба да разговараме за „Галакси Фолд“ како дел од екстремна кршливост, ова покажува дека другите предмети можат да го оштетат, и тоа е дел од хардверот „Вреди да се грижиме како другите“. Без сомнение, добро резиме на предупредувањата на Samsung е дека треба да се запрашате двапати ако купите нов Galaxy Fold ако сте малку необично со вашиот паметен телефон.

преку: Engadget