Samsung ги обновува сликите од видеото со својот AI

Samsung memulihkan gambar dari video dengan AI-nya 1

Samsung ги обновува сликите од видеото со својот AI 1

Кога зборуваме за Samsung за сите, славниот Samsung доаѓа на ум на Galaxy S10.Но, корејските компании имаат големо искуство во други технолошки полиња, како што се телевизори, машини за перење или фрижидери. Понудата е многу широка, но не е цел да се развијат нови функции за вештачка интелигенција. Едно од нив е тоа направете видео-слики со добар квалитет, а резултатите се неверојатни.

Samsung AI ги обновува сликите од видеото

Многу луѓе можеби сметаат дека е многу едноставно да фотографираат филмови, и да, така се. Ова е едноставна слика од екранот на екранот на вашиот компјутер или паметен телефон, но резултатите може да не бидат целосно задоволувачки. Ова главно се случува кога квалитетот на сликата не е многу добар, но тоа е нешто што Samsung наскоро ќе го реши.

Излезе дека корејската компанија работи на вештачка интелигенција за да направи видео слики во добра резолуција. Ова е дело на темелно толкување во случаи кога фигурата губи делови, но резултатот кога сликата е оштетена е многу добра. Овој софтвер може да поправи слики за да изгледаат добро, но можете да го направите и додека патувате.

Со други зборови, AI може подобро да ги поврати VHS видеата без груб ефект се користи филмот.