Samsung лансира апликација за 3D скенер за Galaxy Note …

Samsung lanza una aplicación de escáner 3D para Galaxy Note  10+ 1

Samsung лансира апликација за 3D скенер за Galaxy Note 10+ 1

Денес, Samsung ја направи серијата Galaxy Note 10 достапна низ целиот свет во 70 земји. За да ја прослави оваа глобална достапност на овие паметни телефони, Samsung започна нова апликација за Galaxy Note 10+. Оваа нова апликација е 3D скенер апликација која ја користи камерата ToF за создавање на 3D модел на објекти од реалниот свет.

Како што споменавме порано, оваа нова 3Д-скенер апликација користи Galaxy Note Повеќе од 10-то камера ToF за скенирање и создавање на 3D модел на реални предмети. Бидејќи Galaxy S10 5G и Galaxy A80 имаат и ToF фотоапарати, тие исто така треба да бидат компатибилни со апликацијата.

Апликација за 3D скенер на Samsung

Апликацијата 3D скенер сега е достапна за преземање на Samsung Galaxy Store. Оваа апликација можете да ја пребарувате во продавницата или сами да ја добиете со кликнување на оваа врска на вашиот телефон. Откако ќе ја преземете и инсталирате оваа апликација на вашиот паметен телефон, можете едноставно да ја активирате додека стартувате нормални апликации. Исто така, можете да го стартувате 3D скенерот преку Bixby Vision. Само отворете ја апликацијата Камера, потчукнете на Bixby Vision и потоа префрлете се на панелот со апликации и ќе го видите.

За да креирате 3Д модел на кој било предмет со помош на оваа врска, мора да го скенирате од сите агли и насоки. Бидете сигурни дека не скенирате ништо друго додека скенирате одреден предмет, инаку ќе стигне и во 3D моделот.

Апликација за 3D скенер на Samsung

Samsung препорачува користење на оваа алатка со предмети помеѓу 20 и 80 см. Откако ќе го имате вашиот 3D модел, можете да направите GIF да го споделува директно со другите или да го додадете моделот на фотографиите и видеата што сте ги снимиле со камерата на телефонот.

За најновите новости и технологии, инсталирајте Апликација TechnoCodex и следете нè натаму Фејсбук и Твитер. Исто така, ако ви се допаѓаат нашите напори, ве молиме размислете да ја споделите оваа приказна со вашите пријатели, ова ќе нè охрабри да ви донесеме повозбудливи ажурирања.