Samsung: носи сензор од 108 мегапиксели за паметни телефони

Samsung: носи сензор од 108 мегапиксели за паметни телефони
преку “>Samsung: носи сензор од 108 мегапиксели за паметни телефони 1

Секогаш може да се прашувате за фотоапаратите за паметни телефони на Samsung. Секогаш давајте построга конкуренција во светот на фотоапаратите за Apple, LG и особено Sony. Додека Samsung сè уште користи сензори на Sonys, тој веќе има подобар за себе. Не точно за буџетските телефони, туку за оценката на предводник. Самсунг носи сензор од 108 мегапиксели за паметни телефони, кој доаѓа наскоро. Ова е нов сензор за засилување на јачината на звукот, особено за снимање на слаба осветленост.

Додека Nokia 9 покажа што може да направи Нокиа со вистинскиот хардвер. Ако сè уште не знаете, Nokia 7.1 е сè уште најдобриот телефон за портрет камера во делот со среден опсег. Тоа е она што го прави софтверот, со добар хардвер. Samsung повторно избра да има свој внатрешен хардвер во иста насока. И сега имате моќен нов сензор.

Новиот сензор од 108 мегапиксели

Samsung: Донесете сензор од 108 мегапиксели за паметни телефони 2

Одејќи во техничките детали, ова е првиот 100MP + сензор. Не само камера, која е на нормален полу-инч или квалитетен сензор 1 / / 2,3 за фотографирање во поголеми размери. Новата ISOCELL BRIGHT HMX е вистинска зделка, која всушност може да земе фотографии од 108 MP.

Погледнете исто така, апликацијата Googles Pixel Camera сега ќе поддржува надворешен микрофон

Во правилен стил на хардвер. Како што беше порано со Nokia 808 Pureview. Нема измами во обем (што во моментов е тренд на 48МП).

Новиот сензор за Samsung со 108MP со 6K видео

Samsung: Донесете сензор од 108 мегапиксели за паметни телефони 3

Видеата главно се она што ги направи паметните телефони навистина уникатни.Како не можете да купите 120FPS FULL HD 1080p со Go Pro за само 200 долари или помалку. Каде складирањето доаѓа како друг проблем. Видеата на паметни телефони сега еволуираа на 4К, што е исто така во 60 цврсти рамки за една секунда.

Новиот сензор за светла HMX може добро да снима во 4K 60fps без потење. Но, тој исто така има ограничување од околу 610 милиони пиксели во секунда. Ако се вратите наназад, можете да направите видео од 6K 3380p за 30 фрејмови во секунда. Ова е нова маргина за снимање видео. Бидејќи Samsung носи сензор од 108 мегапиксели, тој ќе се подобри.

Како ќе работи новиот сензор 108MP на Samsung?

Samsung: Донесете сензор од 108 мегапиксели за паметни телефони 4

108MP не е шега. Имате над 100 милиони пиксели со кои треба да се справите. Ова е исто така најголемиот број пиксели снимени на паметен телефон. Со вистинскиот сензор, можете да снимите тони детали подобро од DSLR. Канон 5DS R има 50MP FULL FRAME фотоапарат, што дури ги снима галаксиите на вашите фотографии.

Ова е само половина од пикселите за кои сега зборуваме. Корисниците едноставно не можат да снимаат слики, можат да ги исечат во 2-3 засебни 4K слики. Тоа е трка за пари. Сензорот е голем, огромен 1 / / 1,33 сензор. Само малку помалку, помал од 1 на паметниот телефон со фотоапарати Panasonic CM1.

Користете во реалниот свет

Samsung: Донесете сензор од 108 мегапиксели за паметни телефони 5

Додека гласините изгледаат точни со сензорот за камера 108MP. Willе ви биде дадена опција за фотографирање од 100 милиони фотографии. Додека го користи во реалниот свет, Samsung ќе го користи за различни намени. За да се справите со слики со мала светлина, сликата ќе ја исечете на 27MP.

Бидејќи можеби не ви треба зачудувачка фотографија од 108 MP, таа ќе го заврши нејзиното складирање за еден месец. Поради оваа причина, продавачот на паметни телефони ќе обезбеди мала намалена опција од 27 MP. Ова попрво ќе се концентрира на 100% од снимената светлина на само 25% од пикселите. Затоа, областа за зафаќање е украсна, но сликите добиваат 200% зголемување на квалитетот. Точно исто како и кај ДСЛР, физички.

Паметните телефони за да го добијат сензорот 108MP

Samsung: Донесете сензор од 108 мегапиксели за паметни телефони 6

Ниту еден од паметните телефони не е направен да го преземе овој нов beвер. Бидејќи новиот сензор е близу до инчи во големина, потребен е посебен модул за да се одржи. Како претходната Nokia Lumias. Како 1 / / 1.33 сензорот не е мал како 1 / / 2.3.

Исто така, потрошувачката на батеријата ќе се зголеми малку, како резултат на 23% зголемување на големината на тестото. Иако Samsung не најави ниту еден вид паметни телефони што ќе ги добијат првите прсти. Единствениот уред за кој се шпекулира дека е Mi Mix 4, кој исто така се држи во мирување.