Samsung објави видео за да ве спречи да кршите видеа на Galaxy Fold кога ги користите

Samsung telah merilis video untuk mencegah Anda memecahkan video Galaxy Fold  ketika Anda menggunakannya

Иднината во ваши раце … мазна

Обрнувајќи внимание на случајот за оштетување што се појави во првата единица за преглед на Galaxy Fold.Се очекува Samsung да подготви нешто поврзано со заштитниот полимер. Запомнете дека многу новинари погрешно веруваат дека заштитната пластика прикачена на екранот може да се отстрани, нешто што предизвикува панелот да се пробие во многу случаи.

За да избегнете проблеми во иднина, Самсунг јасно ќе покаже дека заштитата не треба да се отстранува, нешто е објаснето во видеото, затоа што првото нешто што тие го објаснија за овој телефон да се користи во форма на таблети е тоа што имал заштита направена од специјални полимери кои го направиле тоа можно Уживате во флексибилност кога го преклопувате екранот додека го заштитувате.

Тие укажуваат дека овој фантастичен екран пристигнал заштитен од фабриката, затоа не треба да користиме дополнителна заштита и исто така ве покануваме да го користите со мек допир. Нема отпечатоци од прсти на таблата, кога вашиот Galaxy Fold треба нежно да го третира. Причината за ова е во основа во преклопната зона, многу комплицирана област затоа што тоа е делот што поддржува преклопување. Таму, под нив ќе најдеме празнина, така што пулсот со поголем притисок на сметката може да наштети.

Во основа, она што го бара Самсунг е дека не создавате поагресивен притисок на сметката на екранот, но со оглед дека може да се претвори во таблет, играњето со овој тим може да охрабри повеќе од еден во одредени прилики, што ќе предизвика тропање да се зголеми на повеќе од еден шанса

Мал принт на грубост

Samsung Galaxy Fold

Производителот додаде, со помош на фино печатење, дека е можно грубост Појавувањето во централното подрачје на екранот ќе резултира од преклопување на панелот. Затоа, не очекувајте многу рамен екран со свиткан терминал, бидејќи рефлексиите можат да ги направат овие несовршености да заблескаат.

Од друга страна, производителот исто така предупредува дека не би било препорачливо да се постават веднаш до металните делови што можат да ги влечат магнетизам екранот. Овие магнети се одговорни за одржување на мобилниот телефон затворен кога се склопуваат, за да можат да повлечат метални делови ако се премногу блиски. Монетите, копчињата или другите метални елементи можат да го изгребат надворешниот дел, или уште полошо, на екранот.