Samsung патенти нов телефон со патент на Галакси, со дизајн со папка

Samsung Patents Baru Galaxy Telepon Lipat Dengan Z Fold Desain 1

Нова Телефонски преклопен патент на Samsung Galaxy се појави на Интернет, спорт Z Дизајн на папки. Тоа е, добиваме поголем флексибилен екран, кој може да се свитка во неколку делови.

Еден дел се свитка напред, додека другиот се повлече. Ова ме потсетува на трокреветниот телефон на Xiaomi од почетокот на оваа година, освен фактот дека уредот вели дека е преклопен на страничната страна. Оваа има преклопувачки набори. Предходно е сугестиран двоен повик, така што не сме премногу изненадени.

Samsung патенти за нов телефон со патент на Галакси со дизајн со папка 2

Концептот имитира паричник на пример и го доби името „Z Fold“ Патентот беше одобрен на крајот на мај и опфаќа 23 скици.Овој мултифункционален уред има голем флексибилен екран со многу тесен подножје.Ова може да биде голем таблет, помал или телефон, во зависност од на начинот на кој го преклопувате.

Samsung патенти за нов телефон со патент на Галакси со дизајн со папка 3

Тука нема шевови и овој уред е всушност потенок од очекуваното. Немаме копчиња или конектори видливи на паметен телефон и сè се чувствува премногу добро за да биде вистина. Велам дека имаме уште неколку години од ова реално, затоа што звучи премногу оптимистички и кревка.

Патентите се една работа, но вистинските уреди што се произведуваат на масовно ниво се сосема различни игри со топки. Z Fold е добра идеја, тешко е да се практикува. Исто така, гледам склоност да го користам големиот екран овде, во режим на отворено таблети.

Samsung патенти нов телефон со патент на Галакси со дизајн со папка 4

Samsung патенти за нов телефон со палета на Галакси со дизајн со папка 5