Samsung планира да ги комбинира Galaxy S и Note Series во единечна водечка патека, што е можно Galaxy S11 замена на пакетот S Pen: Извештај

Samsung Plans to Merge Galaxy S and Note Series Into Single Flagship Line, Galaxy S11 Replacement Might Pack S Pen: Report

Samsung досега лансираше десет генерации на предводници на сериите Galaxy S и девет телефони обезбедени од Galaxy Note, го постави растојанието за лансирање на половина година и ги насочува кон различни купувачи. Но, патеката до двата патеки на Samsung, може да заврши следната година, или да се направи тоа попрецизно, да се приклучи во 2020 година. Наводно, Samsung планира да ги спои сериите Galaxy S и Galaxy Note, а можеби и подоцна да се соедини во една постава „Galaxy One“. Првиот што ја следеше оваа стратегија беше замислен да го замени Galaxy S11, додека празнината што ја остави серијата Galaxy Note може да биде преземена од наследникот Galaxy Fold.

Сигурни тајни информации Еван Блас, повикувајќи се на веродостојни извори, твитнаа дека Samsung работи на сосема нова стратегија што може да доведе до спојување на Galaxy Note и Galaxy S Series. Дискусиите сè уште се во раните фази и може дури и да не се реализираат. Но, ако тие се всушност имплементирани, можеби нема да го видиме Galaxy Replaction S10, наводно наречен Galaxy S11.

Наместо тоа, Samsung може да го лансира „предводникот на Galaxy One“ што ќе ги комбинира карактеристиките на телефоните на сериите Galaxy S и Galaxy Note. Но, која е причината за тој чекор? Ова очигледно се должи на сличноста и карактеристиките на преклопување помеѓу двете предводници.

Говорејќи за промени, најпознатото е доаѓањето на S Pen на телефоните од сериите што не се на Galaxy Note, почнувајќи од „Galaxy One“. Значи, во основа ја гледаме претстојната замена на Galaxy S10 опремена со игла и евентуално лансирана во првата половина на 2020 година, календарски слот што обично е резервиран за предводникот на Galaxy S. Па, што е со вториот круг, кој е зачуван за серијалот за Бележник на серии на Галерија Телефон?

Па, слотот ќе го земе уредот со можност за преклопување, можеби наследник на Galaxy Fold. Но, тоа ќе се случи само ако (а тоа е „голема ако“) продажбата ја вршат според очекувањата на Samsung во однос на прифаќање на пазарот и функционално. Првиот е јасен за бројките за испорака, додека втората може да биде за корисничкото искуство и прифаќање. Но, повторно, планот е сè уште во почетни фази и може или не може да се реализира во блиска иднина.