Samsung работи со развивачите на Google за да ги активира апликациите кои се оптимизирани за Galaxy Fold

Samsung Bekerja Dengan Pengembang Google Untuk Meluncurkan Aplikasi yang Dioptimalkan untuk Galaxy Fold 1

Ние сме во септември, што значи Samsung Galaxy Fold ќе излезе во продавницата. Апаратот веќе е објавен во Јужна Кореја и сега мора да биде подготвен за меѓународно деби. Во меѓувреме, знаеме дека Samsung работи со развивачите на Google за да започне оптимизирана апликација за уреди.

Андроид 10 е компатибилен со мајчин набори, но апликацијата исто така мора да ја зголеми брзината. Samsung соработува тесно со развивачите на Google и Android за да обезбеди неограничено искуство со преклопување на Galaxy Fold. Гугл всушност има малку проблеми, затоа што Самсунг го најави екранот Infinity Flex минатата есен. Биг Г формираше тест-лабораторија за работа со партнери и развивачи за тестирање на софтвер.

Андроид 10 доаѓа со измени кои нудат активности што можат да се менуваат во голема мерка, функционалност со повеќе продолжува и новиот Android Emulator, кој поддржува префрлување на повеќе типови на екран. Samsung тврди дека стотици апликации се оптимизирани за Galaxy Fold и примери вклучуваат Amazon Main Video, Applications in the Air, Facebook, iHeartMedia, Microsoft, Spotify и Twitter за да именуваат неколку.

Идејата за оптимизација е да можете да работите на еден екран и да гледате видеа на друг екран. Можете исто така да објавите нешто на Твитер на едниот екран и да го Spotify на друг екран. Дали знаете што ќе биде кул? Посебна област за набори во Play Store или набори на Galaxy Store. Ако имате време да си играте со набори, дајте ни коментар и кажете ни дали се случило или не.