Samsung се чини дека размислува за нови имиња за своите 5G уреди

Со мрежата 5G конечно да работи на неколку места низ целиот свет и да лансира уреди што можат да ја управуваат, Samsung веќе размислува за нови имиња за мрежни компатибилни уреди. Јужнокорејскиот гигант ги замоли своите корисници да го изберат најнезаборавниот и најдобро звучен состанок од списокот во истражувањето спроведено преку апликацијата за пребарување на клиенти SmartLab Plus.

Опциите за името што се достапни за корисниците да ги изберат вклучуваат Samsung Galaxy S10, Samsung Galaxy S10 Pro, Samsung Galaxy S10 Performance Edition, Samsung Galaxy S10 Speed ​​Edition, Samsung Galaxy S10 Pro Edition и Samsung Galaxy S10 5G.

Нови Samsung и 5G (Извор: Tech Crunch / Playback)

Други причини за избор

Името на истражувањето не може секогаш да биде поврзано со варијантата 5G, а истражувањето не гарантира промена во името, но покажува дека компанијата размислува за идеи и проценува кои топ-имиња се издвојуваат пред своите клиенти.

Исто така, се верува дека избраното име може да биде поврзано со иднината на Samsung Galaxy S11, дури и ако компанијата го користела Galaxy S10 како основа за истражување. Покрај тоа, ако компатибилноста со 5G мрежите е клучна карактеристика на сите свои технологии, Samsung може целосно да ја избрише ознаката на варијанти од своите слушалки, како и во претходните 4G модели.

Samsung го лансираше својот прв паметен телефон 5G, Samsung Galaxy S10 5G претходно оваа година и многу други уреди ги развива компанијата. Според гласините и протекувањето, претстојната верзија на Samsung 5G на Galaxy Note 10 може да се открие утре (7). За моделот е креирана страница за поддршка за Источна Европа, вклучувајќи имиња на уреди и детали. Така, креирањето на овој нов мобилен телефон покажува дека компанијата е доста оптимист во врска со мрежата 5G.