Samsung CRG5 Lands Monitor Monitor Gaming Land во Малезија; Продажба на мало за RM1699

Samsung CRG5 Lands Monitor Gaming Lands Di Malaysia; Ritel Untuk RM1699

Самсунг официјално го донесе CRG5 заоблениот монитор за игри во Малезија. Мониторот, кој беше објавен претходно оваа година на Е3 2019, доаѓа со неколку карактеристики дизајнирани да го подобрат визуелното искуство на гејмерите, додека им даваат предност при играњето.

ОГЛАС

Поточно, CRG5 користи 27-инчен VA панел кој има искривување на екранот 1500R и максимална резолуција на Full HD (1920 x 1080). Покрај тоа, таа исто така има освежувачки висока стапка на освежување 240Hz, во комбинација со анти-солза технологија RapidCurve на Samsung.

Уште поважно, CRG5 е приказ на бренд кој ги исполнува барањата на NVIDIA како монитор компатибилен со G-Sync. Овозможува гејмерите со опрема за игри кои работат NVIDIA GeForce RTX графички картички да уживаат во некои од придобивките од солза кои обично се достапни за монитори за игри кои се опремени со вистинскиот модул G-Sync.

Samsung CRG5 Lands Monitor Monitor Gaming Land во Малезија;  Трговија на мало за RM1699 1

Другите карактеристики на CRG5 вклучуваат близу до работ, и контраст 3000: 1. Од страната на портата, дисплејот е опремен со една порта DisplayPort 1.2, две порти за HDMI и порт за слушалки.

Кривиот гејмерски монитор Samsung CRG5 е со цена од RM1699 и е достапен во продавницата за електронски услуги Samsung и сите овластени препродавачи.