Samsung Galaxy A50 неодамна беше лансиран со оптимизација на батеријата

Samsung Galaxy A50 baru-baru ini diluncurkan dengan optimisasi baterai

Samsung лансираше ново ажурирање за единиците Galaxy A50 во Индија. Ова ажурирање носи разни нови оптимизации и измени на успешноста. Верзија на фирмверот A505FDDU2ASH3 лансиран до Галакси А50 со тежина од 320 МБ. Исто така, располага со август за безбедност во август со различни безбедносни мерења.

Ажурирањето вклучува оптимизација на отпечатоци за подобрување на неговите перформанси. Постојат дополнителни подобрувања, како што се подобрена безбедност и алгоритми за полнење на батерии. Ова ќе ја стабилизира целокупната функционалност на уредот. Корисниците ќе забележат зголемување на способноста за полнење на батеријата на уредот по ажурирањето до најновиот фирмвер.

Покрај тоа, постојат редовни поправки на грешки и други подобрувања за подобра стабилност на уредот. Новите и подобрените карактеристики дополнително ќе го зајакнат корисничкиот интерфејс. Новото ажурирање е ограничено на корисниците во Индија, но се надеваме дека истото ажурирање ќе биде лансирано наскоро и во другите делови на светот.

Поврзано: Samsung Galaxy A50 добива супер режим на забавување и ноќ во Индија

Покрај тоа, Samsung Galaxy A50 доаѓа со 6.4-инчен екран без рамнотежа, со крива со солза на врвот. Напојува со Samsung Exynos 7 окта 9610 окта-процесор. Во оптиката, има задна камера од 25 MP + 5MP + 8 MP за убава фотографија. Една единствена камера од 25 MP е на предната страна за селфи и видео повици.

(преку)