Samsung Galaxy Fold ќе биде лансиран во Кореја на 6 септември

Samsung Galaxy Fold  akan diluncurkan di Korea pada 6 September 1

Galaxy Fold е еден од најинтересните мобилни уреди што сме ги виделе со години, но исто така се соочи и со еден од најкул лансирања во поновата историја. Првично закажано за лансирање на крајот на април, Galaxy Fold Release беше одложено поради неочекувана маана за квалитет / дизајн.

Повеќе од четири месеци од датумот на датумот на папката, нов извештај што укажува дека Самсунг ќе го рестартира Galaxy Fold во Кореја на 6 септември.

Samsung во јули објави дека тие имаат за цел повторно издавање за септември папката, но ова е прв пат од тогаш да добиеме вистински датум. Иако не е потврден од Самсунг, истакнато на 6 септември во извештајот исто така го засилува и шумот што го слушнавме исто така.

Последователните извештаи велат дека Самсунг планирал да лансира кон крајот на септември, но поради некоја причина, решил да го истурка порано во месецот. 6 септември е исто во истиот ден кога официјално започнува IFA 2019, така што постои можност Samsung да може да го искористи годишното трговско шоу за подетално да разговара за Fold Relaunch.

Што се однесува до остатокот од светот, се вели дека Samsung ќе го објави Fold во други земји подоцна во септември. Точниот датум за САД, Велика Британија, Канада и други земји е непознат, но се надевам дека наскоро ќе дознаеме повеќе за тоа.

Сепак, кога Fold не се врати назад во САД, не заборавајте дека ќе има поограничена достапност отколку што планира Samsung. Т-Мобиле потврди на крајот на јули дека повеќе нема да го продаваат Галакси Фолд, а достапноста на телефони на АТ & Т исто така се зголеми во воздухот.

Преглед на Samsung Galaxy Fold: Потенцијални и ветувања, а не производи