Samsung Galaxy Note 10, најбезбеден мобилен телефон според шпанскиот CNI

Samsung Galaxy Note  10, ponsel paling aman menurut CNI Spanyol 1

Samsung Galaxy Note 10, најбезбеден мобилен телефон според шпанскиот CNI 1

Денес, безбедноста во електронските уреди е еден од најзагрижувачките елементи како за корисниците така и за производителите, затоа што сме потопени во период на хакирање и засилување на приватноста. Во Шпанија, CCN или Националниот криптолошки центар е рОдговорен за обезбедување на безбедност на информатичката и комуникациската технологија во шпанската администрација.

Во зависност од CNI, став Шпански Национален разузнавачки центар, CCN ги исполнува, меѓу другото, и функциите на Националното тело за овластување на шемата за евалуација и сертификација на безбедноста на информатичката технологија (ENECSTI).

Samsung Galaxy Note 10 и 10+, најбезбедни телефони

Самсунг го објави тоа Samsung Galaxy Note 10, Белешка 10+ и Galaxy Note 10+ 5G, покрај таблетите Samsung Galaxy Tab Active 2 Тие добија квалификација за Национален криптолошки центар (CCN). На овој начин, терминалот и таблетот се додаваат целиот опсег Samsung Galaxy S8, Galaxy S9, Galaxy S10, Galaxy Note 8 и Galaxy Note 9, покрај таблетите Samsung Galaxy Tab S4.

Samsung Galaxy Note 10, најбезбеден мобилен телефон според шпанскиот CNI 2

Затоа, корејската марка останува единствената компанија за мобилни телефони која ја има оваа официјална квалификација во Шпанија и чиј паметен телефон е вклучен Каталог за производи за безбедност на информатичка и комуникациска технологија, кој вклучува само производи чии безбедносни карактеристики се тестирани од CCN и затоа се сметаат за соодветни за ракување со чувствителни информации за владата.

После надминување на овој процес, Samsung Galaxy Note 10 и Active Tab 2 ги добија квалификациите за справување со информации во систем кој е категоризиран како високо ниво во Националната безбедносна шема. На овој начин, производите што се квалификуваат за CCN нудат докажана и соодветна безбедносна гаранција за служејќи ги институциите од јавниот сектор како

– Општа државна администрација

– Администрација на заедницата или автономни субјекти на локалната администрација

– Граѓани поврзани со јавната администрација

– приватен субјект која обезбедува услуги на јавниот сектор и, соодветно на тоа, подлежи и на Националната безбедносна шема, за да понуди соодветна заштита на информации.

Целата оваа опрема ги исполнува барањата за употреба исистем што е усогласен со Националната безбедносна шема за високо ниво (ENS), демонстрирајќи високо ниво на безбедност на ниво на хардвер и софтвер, управувано од безбедносната платформа Samsung Knox, која нуди безбедност на уредите Samsung на исто ниво како Министерството за одбрана. Без сомнение, идеален избор ако барате нов мобилен телефон и е безбеден.